Op KONKAV zijn zo'n 600 KONKAV’ers te vinden die zich full on met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de stam aan je voor! Vandaag is het podium voor Femke Koppe ook bekend als Kattekoppe.

Naam: Femke Koppe

Leeftijd: 22

Opleiding: Bachelor AKV st. Joost – Illustratie & Animatie,  Master Institute of Visual Cultures – Animatie Master

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Ik ben illustrator & animator. Huh? Nee niet op een camping.. Een ander soort animator..

14615

En wat doe je echt?

Freelance illustreren en animeren. Mijn passie ligt bij werk voor kinderen en jongeren. Deze doelgroep wordt vaak als “te jong” gezien als het over bepaalde onderwerpen gaat zoals huiselijk geweld, seksueel grensoverschrijdend gedrag, etc. Ik maak werk dat dient als een gespreksstarter. Waardoor deze vaak moeilijke gesprekken op een veilige manier gevoerd kunnen worden. Om het taboe verder te verbreken maak ik vrolijk en uitnodigend ogend werk.

Omschrijf je werk in drie woorden.

Lief, gevoelig, empathisch.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Allebei! Werk vanuit opdracht vind ik ontzettend tof, omdat het ervoor zorgt dat ik uit mijn comfortzone stap en werk maak waar ik vanuit mezelf niet op was gekomen. Ook vind ik het heel fijn om de opdrachtgever te kunnen helpen met het vertellen en visualiseren van hun boodschap.
Maar de combinatie met vrij werk vind ik wel belangrijk. Er vliegen constant allerlei ideeën door mijn hoofd die ik wil uitwerken. 

Waar kunnen we je van kennen?

Mijn afstudeerfilm “Jij bent de kapitein”. Dit is een korte animatiefilm voor de onderbouw over seksueel misbruik. Met de film heb ik de eerste KAEF animation award gewonnen en de Wacom animation talent award.

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Ik ben ook het meest trots op mijn afstudeerfilm “Jij bent de kapitein”.

Seksueel misbruik komt veel voor en ook kinderen krijgen hiermee te maken. Het was een gigantische uitdaging om dit onderwerp aan zo een jonge doelgroep uit te leggen, zonder de film beangstigend te maken. En ik ben ontzettend trots dat ik het voor elkaar heb gekregen.

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Mijn eerste digitale experimenten zullen nooit daglicht zien. Voor de opleiding had ik nog nooit met professionele software gewerkt, dus ik moest even wennen voor ik er mee om kon gaan.

Wat wil je echt nog een keer maken?

Ik heb een grote passie voor lezen en alles wat met boeken te maken heeft. Vandaar dat ik graag een prentenboek zou illustreren of boek covers ontwerpen van boeken met een belangrijke boodschap.

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Dat haal ik echt overal uit! Een mooi prentenboek, een afgeluisterd gesprek in de trein, een liedje,

"Om het taboe verder te verbreken maak ik vrolijk en uitnodigend ogend werk." Femke Koppe

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Ik ben vers afgestudeerd en net begonnen als freelancer. Ik wil mijn afstudeerfilm laten uitbreidden tot een serie films/boekjes. Op het moment ben ik aan het werk aan de volgende film in de serie.

Verder wil ik mijn freelance bedrijf (Kattekoppe) laten groeien en leuke opdrachten uitvoeren!

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Om te zien welke creatievelingen zich ook in Brabant bevinden.

Jouw motto?

Het leven is zwaar dus wees lief voor elkaar.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk het KONKAV-profiel van Femke!

KONKAV-profiel Femke Koppe