Op KONKAV zijn ruim 500 KONKAV’ers te vinden, die zich professioneel met film en av bezig houden. In deze rubriek stellen we de nieuwste loot aan de telg aan je voor! Vandaag is het podium voor Anneke Cotrotsos, creative director van het Eindhoven Film Festival.

Naam: Anneke Cotrotsos

Leeftijd: 36

Opleiding: AKVlSt.Joost, beeldende kunst te ‘s-Hertogenbosch

6438

Als je jezelf op een feestje voorstelt, wat zeg je dan wat je voor beroep doet?

Art Director

En wat doe je echt?

Werkzaam als Creative Director en programmeur van het EFF (Eindhoven Film Festival).

Omschrijf je werk in drie woorden.

Verwonderen, verbinden, creëren.

Maak je voornamelijk werk in opdracht of vrij werk?

Mijn werk staat nu veelal in dienst van het EFF, maar door alle te gekke mensen die ik hierdoor ontmoet vinden zijn er geregeld mooie nevenprojecten plaats.

Waar kunnen we je van kennen?

Productieleider bij filmplatform BROET en programmeur voor het EFF. Namens het EFF zit ik ook in de organisatie van PechaKucha Eindhoven. Daarvoor was ik voornamelijk werkzaam als Art Director voor verschillende film, tv en theaterprojecten. Dit laatste staat momenteel op een heel erg laag pitje.

6291

Wat heb je gemaakt waar je het meest trots op bent?

Het EFF is de laatste 2 jaar een nieuwe weg aan het bewandelen. Voorheen waren we het festival voor onafhankelijke film. De komende jaren gaan we grenzen van film verder onderzoeken en wellicht uitbreiden. Wat is de betekenis van film in onze huidige beeldcultuur? We stimuleren werk wat eigenzinnig is en zich buiten de gebaande paden durft te begeven. In die randgebieden van het filmmaken en de combinatie met andere disciplines, daar gebeuren toffe dingen! Autonome makers krijgen bij ons een podium. Het onafhankelijke blijft dus een belangrijke rol spelen.

Wat is het meest lelijke wat je ooit hebt gemaakt?

Een drol van peperkoek en pindakaas als prop voor een tv serie, mooi van lelijkheid. Hij was wel goed gelukt moet ik zeggen.

Wat wil je echt nog een keer maken?

Persoonlijk ben ik minder een langetermijndenker. Ik heb de ervaring dat er dingen op je pad kunnen komen die je nooit van tevoren had kunnen bedenken en die je uiteindelijk veel nieuwe inzichten geven. Als ik hardop droom zou ik wel een een totaalbeleving willen creëren waarin je door middel van onder andere locatie, decors, acteurs en muziek en avond beleefd waarbij je fictie en werkelijkheid niet meer uit elkaar kan halen. Als bezoeker ben je onderdeel van het geheel en ervaar je een fijn soort desoriëntatie. Een overrompelende beleving waardoor je na afloop nog steeds het gevoel hebt je onderdeel bent van iets anders dan wat je dacht dat de bedoeling was.

"Als ik hardop droom zou ik wel een een totaalbeleving willen creëren waarin je door middel van onder andere locatie, decors, acteurs en muziek en avond beleefd waarbij je fictie en werkelijkheid niet meer uit elkaar kan halen." Anneke Cosotros

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

Eentje kiezen is toch niet te doen? Verhalen van mensen over hele dagelijkse dingen waarvan we allang vergeten zijn hoe mooi of lelijk ze zijn omdat we er geen oog meer voor hebben. Misschien heel cliché, maar clichés zijn er vaak niet voor niets.

Waar sta je nu en waar liggen nog ambities?

Mezelf verder ontwikkelen als Creative Director voor mooie initiatieven en bijzondere producties of evenementen.

Waarom heb je een profiel aangemaakt op KONKAV?

Ik vroeg mijn stagiaire of ze een profiel voor het EFF wilde aanmaken. Dit deed ze, alleen stond ik er ineens persoonlijk op. Ik zat mezelf al af te vragen waar die extra volle inbox ineens vandaan kwam? 

Jouw motto?

Alles komt goed, ook als het niet goed komt.

bekijk het profiel van het EIndhoven Film Festival

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant