Een platform met filmfestival in Den Bosch voor beginnende filmmakers voor ontmoeting, presentatie en talentontwikkeling.

 

Nieuwe Filmers is een filmplatform met festival voor beginnende filmmakers tussen de 16 en 30 jaar. Op donderdag 19 juni en woensdag 16 juli organiseert Nieuwe Filmers in Den Bosch filmcafés voor ontmoeting, viewings, lezingen en workshops.

Filmcafés –19 juni en 16 juli | 19:30u – 22:00u | Nieuwstraat 28 Den Bosch

In de aanloop naar het One Week Filmproject [11 t/m 15 augustus] vinden er twee filmcafés plaats voor ontmoeting, lezingen en workshops door filmprofessionals en viewings van filmproducties. Deze zijn gratis en voor iedereen toegankelijk en vinden plaats in het SOLOS pand aan de Nieuwstraat 28 te Den Bosch. Regisseurs en filmteams die willen deelnemen aan het One Week Filmproject zijn van harte welkom om kennis te maken met het Nieuwe Filmers team en andere deelnemers. Aanmelden voor een Filmcafé via facebook.com/nieuwefilmers > evenementen.

Aansluitend vinden plaats:

One Week Filmproject – 11 t/m 15 augustus | Den Bosch

Het One Week Filmproject vindt plaats van 11 t/m 15 augustus 2014. Vier tot zes teams maken aan de hand van een thema binnen deze week nieuwe korte films, vanaf het script tot aan de eindmontage en in elk denkbaar genre. Beginnende filmmakers en regisseurs tussen de 16 en 30 jaar kunnen zich aanmelden. Ervaring is niet vereist, wel vermelding van de motivatie, beschikbaarheid en voorbeelden van eerder filmwerk.

Aanmelden voor het One Week Filmproject kan t/m 20 juli via www.nieuwefilmers.nl/aanmelden, waar ook de voorwaarden en specificaties voor deelname te vinden zijn. Het Nieuwe Filmers team maakt een selectie uit de aanmeldingen. Den Bosch is het centrale hart van het One Week Filmproject, maar filmen mag overal! De hele week staan vakbekwame coaches ter beschikking voor de deelnemers en is het SOLOS pand aan de Nieuwstraat 28 een werk- en ontmoetingsplek.

Nieuwe Filmers festival – 26 september | 20:00u | Theater aan de Parade

Op vrijdag 26 september 2014 vindt een feestelijke presentatie van de gemaakte One Week films plaats tijdens het Nieuwe Filmers festival in Theater aan de Parade. Ieder team maakt die avond kans op het winnen van de award Het Paradepaardje, die door een professionele jury wordt uitgereikt. De samenstelling van de jury wordt binnenkort bekend gemaakt. In het natraject kijkt Nieuwe Filmers samen met de teams waar en/of de korte films op andere plekken en festivals vertoond kunnen worden.

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant