Zes techniekstudenten van Fontys Hogescholen en de Technische Universiteit Eindhoven worden de komende maanden gevolgd door een camerateam.  De beelden worden verwerkt tot een docusoap met als titel Campus Eindhoven, die wordt uitgezonden op Omroep Brabant. De productie word gerealiseerd door productiehuis ThinkFish gevestigd in Breda. 

Met de docusoap willen de partijen laten zien hoe veelzijdig het leven van een techniekstudent in Eindhoven is.  De studenten worden gevolgd tijdens hun studieactiviteiten, maar ook thuis in hun studentenhuis en tijdens hun belevenissen in  het Eindhovense studentenleven. Technische studies zijn steeds meer in trek bij jongeren.  VSNU presenteerde eerder deze week de cijfers 12 % stijging in technische studies – op universiteiten. Toch blijft er met name in de Brainportregio meer vraag naar technisch geschoold personeel.

 

Voorproeven

De uitzendingen van de 12-delige docusoap (15 minuten per aflevering) beginnen op 9 maart. Tot die tijd kan iedereen via Facebook (campus eindhoven) en de website van de serie alvast kennismaken met de hoofdrolspelers in de soap: Marco, Ilona en Annelieke  van de Technische Universiteit en Corbin,  Aurelle en  Ron van Fontys Hogescholen. In de komende weken worden een aantal vooruitblikken gegeven in de levens van de studenten.

Meer informatie.

www.campus-eindhoven.nl

https://www.facebook.com/pages/Campus-Eindhoven/1385617238345695

www.thinkfishmedia.nl