Dag audiovisueel netwerk! Mijn naam is Janneke van Laar. Per 1 januari mag ik Paulien Mandos opvolgen bij KONKAV, en ben ik adviseur voor de audiovisuele sector bij het bkkc. Omdat Paulien voor velen een vertrouwd gezicht was, zal ik me even voorstellen.

Als moderne “slashie” (wat?) organiseer ik, naast mijn werkzaamheden voor het bkkc en KONKAV, bijzondere filmvertoningen van ongeziene werken op onconventionele locaties in Utrecht. Dit doe ik onder de naam Opgedoekt. Daarnaast ben ik mede-oprichter van Oficine, een platform voor de Latijns-Amerikaanse cinema in Nederland wat is voortgekomen uit het voormalig Latin American Film Festival.

Ik heb een grote liefde voor film en voor bijzondere werken, en een grote interesse in het effect van de vertoningscontext op de kijkervaring. Ik houd me om die reden veel bezig met niet-Westerse cinema, het internationale filmfestivalcircuit en de filmvertoning als evenement. Ik kijk graag naar genrefilms, en heb een stiekeme zwak voor B-films, en een voorliefde voor films waarbij de filmische middelen minstens zo sterk staan als het verhaal (Drive, Lost in Translation, Victoria).

Ook de maakkant van visuele werken heeft mij altijd bezig gehouden. Zo zijn er periodes geweest waarin ik ervan overtuigd was dat ik me binnen de fotografie en later richting de filmmontage zou ontwikkelen. Ik heb gewerkt binnen de productie en redactie van televisie, begeleid al enkele jaren de jongerenjury van Film by the Sea bij het maken van videoclips en heb op meerdere professionele filmsets gestaan.

Uit dank voor de grote inzet van Paulien voor de Brabantse AV-sector, is mijn afbeelding een verwijzing naar de afbeelding in haar afscheidsbericht. Waar Paulien middels de oorspronkelijke url niet meer te vinden is, is mijn video nog aan het laden. Met andere woorden: tips, suggesties, advies: ik ontvang het graag en veel! Ik zie er naar uit met jullie KONKAV’ers samen te werken.