“Het NIAf is vanaf 1 januari 2013 door een onzekere politieke en financiële situatie onbemand”, dat meldt de stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm op haar website.

De doelstelling van het NIAf is het bevorderen van de animatiefilm in de meest ruime zin van het woord. NIAf: “Na ruim twintig jaar komt er een einde aan de talentontwikkeling voor professionals in het artist-in-residence programma, ontwikkelen en uitvoeren van educatieve projecten voor alle leeftijdsgroepen, wereldwijde promotie en festivaldistributie van Nederlandse animatiefilms, het in kaart brengen en veiligstellen van Nederlands animatie-erfgoed, onderzoek en bijdragen aan mooie animatie-exposities.” NIAf heeft ook de bibliotheek en mediatheek gesloten.

“We hebben de moed nog niet opgegeven en er wordt hard gewerkt aan een doorstart”, zegt het NIAf hoopvol. “De adviescommissie voor de kunsten van de provincie Noord-Brabant wil juist talentontwikkeling ondersteunen en ook de expertise en faciliteiten van het NIAf behouden.  Het NIAf is ook in onderhandeling met verschillende instellingen zoals EYE Film Instituut Nederland en andere partijen binnen en buiten de animatiesector voor de overdracht van de collecties en het veiligstellen van activiteiten.” Het wachten is dus op meer duidelijkheid. Voorlopig is NIAf gesloten.

Kijk voor meer informatie op de website van NIAf.

Bron: NIAf

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg