Fata Morgana, de meest recente korte animatiefilm van Frodo Kuipers, is geselecteerd voor de internationale competitie van het International Festival of Animated Film Stuttgart 2012.

In 2001 studeerde Frodo Kuipers af aan KASK Hogeschool Gent (België) met een onderscheiding voor zijn korte animatiefilm 'Antipoden'. Deze film won prijzen op verschillende filmfestivals en werd genomineerd voor de selectie van de Cartoon d'Or door Anima Brussel in 2002.

Kuipers was van 2002 tot en met 2005 deelnemer aan het artist-in-resident programma van het Tilburgse NIAf en maakte er de films ‘Street’ en het prijswinnende ‘Shipwrecked’.

In 2005 startte Kuipers Studio Mosquito, en richtte zich op het regisseren van onafhankelijke animationshorts. In 2011 maakte hij zijn nieuwste korte film 'Fata Morgana' (il Luster Films), die deel uitmaakte van NTR KORT! 2011.

Ook geselecteerd voor de internationale competitie van het International Festival of Animated Film Stuttgart 2012 zijn ‘Aalterate’ van Christobal de Oliveira en ‘The Monster of Nix’ van regisseur Rosto.

International Festival of Animated Film Stuttgart 2012


 

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg