De Nederlandse animation director Erik de Boer heeft vorige week een prijs ontvangen van de Visual Effects Society. Hij kreeg een beeldje van de Amerikaanse vakbond voor special effects-makers voor het beste geanimeerde personage in een speelfilm. De Boer was verantwoordelijk voor de tijger in Life of P
 

De Life of Pi is een film over een jongen die ruim 200 dagen op zee gedwongen een sloep met een roofdier deelt. De 45-jarige De Boer maakt ook, als enige Nederlander dit jaar, kans op een Oscar voor zijn werk aan de tijger in Pi. De film sleepte woensdag meer beeldjes van de VES in de wacht, onder meer voor beste speciale effecten in een speelfilm en beste digitaal geanimeerde gebeurtenis in een speelfilm. In de categorie series ging de HBO-reeks Game of Thrones, met Carice van Houten, er met de meeste prijzen vandoor.

Graadmeter
De prijzen van de diverse filmvakbonden worden beschouwd als serieuze graadmeters voor de uitreiking van de Oscars, eind februari. Het is de eerste keer dat De Boer, die al 15 jaar in Hollywood werkt als animation director, kans maakt op de belangrijkste filmprijs ter wereld. Het is dit jaar het enige Nederlandse tintje aan de uitreiking.

 

Bron: BuzzE, Nu.nl

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg