Op KONKAV vind je een rijkdom aan av- en filmmakers. In ‘De schatkamer van KONKAV’ zie je het beste werk uit onze archieven. Deze keer aandacht voor de door Alexandra Crouwers gemaakt korte film ‘Inertia’ (2014).

‘Inertia’ van Alexandra Crouwers verwijst naar de vertraging in een slingerbeweging. De 10'00-film ‘Inertia’ is een eerbetoon aan het dystopische sciencefiction-genre. De soundtrack oscilleert tussen een hoge toon en het diepe basgeluid van een motor. De film is gebaseerd op een kort fictieverhaal dat zich afspeelt in een ruimteschip.

‘De kijker bezoekt een verlaten planeet. In de kale duinen ligt een grote bunker die overblijfselen bevat van een verloren gegane beschaving. In diorama-achtige vitrines worden mogelijke scenario's van de vernietiging van de planeet bewaard. Hints van wat er zou kunnen zijn gebeurd, zijn verborgen in de film.

Van 2014 tot en met 2017 was de film te zien op verschillende exposities en filmfestivals in Europa, zoals Amsterdam Art Fair (2015) en DE Studio Antwerpen (2017).

Marcel Groenewegen Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg