Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer Sonia Commandeur.

Filmmaker Sonia Commandeur is gefascineerd door de menselijke natuur en de conflicten waarin deze zich soms kan bevinden.

Haar kunstenaarschap leidt haar naar de verhaallijnen die deze ideeën het best weerspiegelen. Haar filmervaringen zijn intens maar uiterst lonend.

15870

In 2021 regisseerde ze Donna, haar afstudeerfilm aan de St. Joost | School of Art and Design in Breda. De film is een 'slice of life', coming-of-age verhaal over de dertienjarige Donna die haar persoonlijke identiteit verbergt om de machteloosheid die ze voelt ten opzichte van anderen te vermijden.

De film onderzoekt wat er gebeurt wanneer de verschillende sociale omgevingen waartussen een persoon zich beweegt, niet overeenkomen en niet dezelfde waarden, regels en begrip delen.

Sonia maakt deel uit van talentontwikkelingsprogramma Next, het talentontwikkelingstraject voor vernieuwende en creatieve film en av. Next begeleidt getalenteerde visual artists met roots in Brabant.

Next is geïnitieerd door Playgrounds en ontwikkeld in samenwerking met partners: The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Herrie Film & TV, BROET, Natlab, Kaboom animation festival en Breda Photo. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Brabant, Kunstloc Brabant, Nederlands Filmfonds en Netflix.

check het Next-profiel van Sonia

Marcel Groenewegen Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg