Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer Rosie Zopfi.

Rosie Zopfi is een allround regisseur met een poëtisch oog, een gevoelige aanpak en een interesse in verhalen die ertoe doen. Haar werk is een fascinerende interdisciplinaire mix van documentaire, fictie maar ook literatuur.

In 2017 studeerde Rosie af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Haar passie voor fotografie verschoof naar film. Na haar afstuderen begon ze onderaan de ladder in Amsterdam, als productie-assistent. Zonder een specifieke opleiding in film te hebben, kon ze toch leren over het maken van films door goed om zich heen te kijken en veel te doen. Na een paar jaar assisteren ging Rosie aan de slag als creatief producent bij RAAK RDAM. Bij Raak was ze verantwoordelijk voor het maken van video's voor klanten als de Nederlandse Spoorwegen, Noordhoff Uitgevers, La Roche en vele anderen. Het creatiegedeelte van de video's lag haar beter dan het productiegedeelte. Na dit bedrijfsavontuur ging ze weer freelancen, maar nu als videoregisseur.

15884

Rosie maakt deel uit van talentontwikkelingsprogramma Next, het talentontwikkelingstraject voor vernieuwende en creatieve film en av. Next begeleidt getalenteerde visual artists met roots in Brabant.

Next is geïnitieerd door Playgrounds en ontwikkeld in samenwerking met partners: The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Herrie Film & TV, BROET, Natlab, Kaboom animation festival en Breda Photo. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Brabant, Kunstloc Brabant, Nederlands Filmfonds en Netflix.

Check het profiel van Rosie

Marcel Groenewegen Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg