Dion Soethoudt (1988) is conceptual designer. Hij creëert multi-disciplinair design met als centrale thema het onbewuste gedrag van de mens. Soethoudt studeerde in 2016 af aan de Design Academy in Eindhoven en heeft sindsdien een eigen studio. Studio Soethoudt vormt alledaagse gewoontes zoals douchen en slapen om tot nuttige handelingen, met een ego-vrij ontwerp als resultaat.

“Een voorbeeld is het project Sleeping Productivity”, aldus Soethoudt. “Waarin ik mijn anders verspilde lichaamsbewegingen tijdens mijn slaap gebruik. Het maakt deel uit van een lopend onderzoek naar wat ik ‘living productivity’ noem. Dit is eigenlijk een werktitel die al mijn projecten, mijn aanpak en mijn motivatie omvat. Ik voel de behoefte om constant nuttig en productief te zijn en daarom probeer ik manieren te vinden om van het simpelweg bestaan een fulltime bruikbaar product te maken. Ik twijfel nog of ik een aandachtstrekker ben of een serieuze onderzoeker – waarschijnlijk iets ertussenin. Een ontwerper misschien.”

Dion Soethoudt maakte in 2018 deel uit van talentontwikkelingsprogramma Next, het talentontwikkelingstraject voor film en av in Brabant. Next wordt ondersteund door Playgrounds, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, BredaPhoto, The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Kaboom animatiefestival. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Filmfonds en Kunstloc. 

meer info

Marcel Groenewegen Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg