Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Josefien van Kooten gemaakte documentaire ‘Honds’ uit 2020.

Josefien van Kooten (1984) studeerde een blauwe maandag theologie, maar maakte al snel de ommezwaai naar bewegend beeld. Na haar opleiding audiovisuele vormgeving aan AKV St. Joost in Breda maakte ze meerdere films. In de Teledoc Campus-film ‘Honds’ onderzoekt ze de relatie tussen baasje en hond. De film werd geselecteerd voor een Gouden Kalf voor beste korte documentaire. ‘De baasjes in de film worstelen niet alleen met de omgang met hun hond, maar vooral met het gebrek aan controle in hun eigen leven’, aldus Van Kooten.

Bekijk de hele documentaire Honds op KRO-NCRV 2Doc.

Meer weten over Josefien? Luister dan naar de KONKAV-podcast waarin ze vertelt over haar werk.

Josefien van Kooten maakte in 2019 onderdeel uit van talentontwikkelingsprogramma Next, het talentontwikkelingstraject voor film en av in Brabant. Next wordt ondersteund door Playgrounds, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, BredaPhoto, The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Kaboom animatiefestival. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Filmfonds en Kunstloc. 

 

Marcel Groenewegen Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg