De Tilburgse filmmaker Justus van den Elsen (1990) werkt aan filmproducties over de gehele breedte. Van documentaire tot fictie, en van commercial tot televisie. Hij richtte in 2013, met collega en compagnon Johannes van Beeck, het filmproductiehuis Dirty Paws Media op. Dit jaar veranderden zij de naam in Fabel Film.

Van den Elsen werkt voor nationale en internationale opdrachtgevers zoals Bavaria, de Efteling, DSM en Akzo Nobel. Zijn korte folk-horrorfilm De Gloeiige (2019) werd geselecteerd op acht internationale filmfestivals.

'De Kunst van het Falen' is een persoonlijke documentaire over het creatief makerschap, de eisen die je jezelf stelt en de worsteling rondom ‘wat nou als het me niet lukt’. Gerealiseerd met een bijdrage vanuit het Mediafonds, en nu online te zien op Omroep Brabant

Justus van den Elsen maakt onderdeel uit van de talenthub Next, het talentontwikkelingstraject voor film en av in Brabant. Next wordt ondersteund door Playgrounds, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, BredaPhoto, The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Kaboom animatiefestival. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Filmfonds en Kunstloc. 

Bekijk De Kunst van het Falen

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg