Elke maand laten we in Brabants Talent het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Aswin Baaijens gemaakte korte film Hoort Erbij uit 2018.

@Aswin Baaijens is een autonome regisseur en scenarist, en mede-eigenaar van @Second Sun in Eindhoven. Met zijn debuut-kortfilm Hoort Erbij heeft Aswin een aantal prijzen gewonnen op filmfestivals. Dit heeft vele deuren geopend waardoor Aswin nu op weg is naar zijn eerste speelfilm Schaduwlied.

“We leven in de tijd van social media en zijn allemaal erg goed in het delen van onze successen”, zegt Baaijens. “We zijn omringd met verhalen over nieuwe spullen en vakanties. Ook veel van de mediakanalen en filmstudio's dragen hier aan bij en gebruiken verhalen enkel als een verdienmodel. Hierdoor blijft alles op de oppervlakte en wordt stijl verkozen boven betekenis. En dit is jammer, want zonder echte verhalen drijven we verder uit elkaar.”

Aswin Baaijens maakt onderdeel uit van talentontwikkelingsprogramma Next, het talentontwikkelingstraject voor film en av in Brabant. “Aswin Baaijens is een maker die een gedegen hybride beroepspraktijk heeft opgebouwd en een realistisch beeld heeft voor de toekomst waar persoonlijke projecten en commerciële projecten naast elkaar bestaan”,  aldus de partners van Next. “Hij combineert verschillende genres, maar heeft voor Next een duidelijke focus op fictie. Interessant is bovendien dat deze maker ook duidelijke schrijfambities heeft. De partners zijn onder de indruk wat hij heeft opgebouwd en voor elkaar krijgt, en ziet dat hij, ook doordat hij deels autodidact is, met Next echt een aantal grote stappen kan gaan zetten.”

Next wordt ondersteund door Playgrounds, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, BredaPhoto, The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Kaboom animatiefestival. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Filmfonds en Kunstloc. 

meer over Talenthub Next

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant