Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Eline van der Kaa gemaakte documentaire ‘De Reizigers’.

Bekijk de documentaire hier >>> De Reizigers

Eline van der Kaa uit Ulicoten won eind vorig jaar een prijs van het Nederlands Filmfonds met ‘De Reizigers’. Het is een documentaire over een gezin dat al bijna dertig jaar wacht op een plaats in een woonwagenkamp.

Van der Kaa is in 2020 afgestudeerd aan het AKV|St. Joost in Breda als documentaire filmmaker. Als afstudeerproject maakte ze een film over de droom van de Tilburgse familie, ‘De Reizigers’. Die werd geselecteerd voor de studentencompetitie, een onderdeel van het Nederlands Film Festival

Van der Kaa maakt onderdeel uit van talentontwikkelingsprogramma Next, het talentontwikkelingstraject voor film en av in Brabant. Next wordt ondersteund door Playgrounds, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, BredaPhoto, The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Kaboom animatiefestival. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Filmfonds en Kunstloc. 

Bron: BN De Stem

Marcel Groenewegen Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg