Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door VXF gemaakte videoclip ‘Niks’ van Hef.

Festus Toll en Victoire Elekonawo vormen samen het regisseursduo VXF (Victoire X Festus). Ze produceren videoclips voor de Nederlandse hiphopscene, maar zijn ook actief op het gebied van muziekproductie en documentaires.

De afgelopen jaren maakte VXF clips voor artiesten zoals Hef, Sevn, Jonna Fraser en Djezja maar ook underground artiesten en rappers werden voorzien van videos waarbij het experimenteren met vorm voorop staat.

Victoire is tevens bekend onder de rapartiestennaam Viccens en Festus is actief in de documentairefilmwereld. Zo maakte hij de Teledoc Campus ‘When You Hear the Divine Call’ die tijdens het afgelopen Nederlands Film Festival (2020) in première ging. 

VXF maakt onderdeel uit van talentontwikkelingsprogramma Next, het talentontwikkelingstraject voor film en av in Brabant. Next wordt ondersteund door Playgrounds, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, BredaPhoto, The Panics, Submarine Channel, AKV|St. Joost, Kaboom animatiefestival. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Filmfonds en Kunstloc

Marcel Groenewegen Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg