Elke maand laten we in ‘Brabants Talent’ het werk zien van opkomende av-virtuozen. Deze keer de door Marieke Widlak gemaakte korte documentaire ‘I’m a cockroach’.

‘I’m a cockroach’ is een korte documentaire over Takeshi Miyakawa. Het vertelt het verhaal van een designer, een chef en een studio in Brooklyn, New York.

In 2018 maakte Marieke Widlak haar debuut met de film: Nu of Nooit Meer. Hiermee is ze afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Een opmerkelijke keuze, Marieke studeerde namelijk Ruimtelijk Ontwerp op de academie. Ze besloot echter in haar laatste jaar een heel persoonlijk verhaal te vertellen in ander medium: documentaire. Nu of Nooit Meer ontving de Wildcard van het Nederlands Filmfonds, de Drempelprijs van de Willem de Kooning academie, de award voor ‘beste debuut’ op het Eindhoven Film Festival en de award voor ‘beste film’ op het Tilburg Film Festival. Daarnaast is de documentaire uitgezonden door de NPO, Canvas en verschillende filmfestivals.

Op dit moment werkt Marieke als regisseur bij Korrel Film, een productiekantoor in Rotterdam en is haar film voor het Wildcard traject in productie.

8592
Marcel Groenewegen Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg