Tijdens documentairefestival DOCfeed presenteert KONKAV samen met DOCfeed en Docwerk twee masterclasses met filmmakers Jean Counet en John Appel.

DOCfeed

Van 19 tot en met 21 februari vindt de derde editie van het documentairefestival DOCfeed plaats. Op zaterdag 20 februari presenteert KONKAV samen met DOCfeed en Docwerk twee masterclasses.

11.00 - 12.00 masterclass Jean Counet
12.00 - 13.00 netwerklunch (op eigen kosten, catering aanwezig in TAC)
13.00 - 14.00 masterclass John Appel

Een DOCfeed zaterdagpas of weekendpas geeft je entree tot de masterclasses. Deze zijn hier te verkrijgen. Een DOCfeed-pas geeft je ook toegang tot de rest van de programmering deze middag. Zo kun je bijvoorbeeld een lezing van het VPRO Medialab bezoeken over nieuwe manieren van documentaire maken en presenteert de nieuwe lichting van Docwerk de resultaten van een half jaar werken aan de vijfdelige televisieserie Docwerk TV over Brabantse kunst en cultuur.

Jean Counet

Cameraman en documentairemaker Jean Counet deelt al zijn tips en tricks over camerawerk in documentaire met je. Counet werkt als cameraman onder andere voor de Correspondent en VPRO’s Tegenlicht. Daarnaast draait hij speelfilms en bioscoopdocumentaires zoals A Strange Love Affair with Ego van Esther Gould, die onlangs op IDFA in première ging. Als regisseur maakt hij ook zijn eigen documentaires.

John Appel

N.B.: Dré Didderiëns heeft helaas af moeten zeggen. In plaats daarvan zal John Appel een masterclass geven.

Documentairemaker John Appel is bekend van onder meer de film André Hazes, zij gelooft in mij (1999) en Wrong time, wrong place (2012). Zijn werk, dat al veel onderscheidingen ontvangen heeft, kenmerkt zich door het centraal stellen van de gewone mens en eenzame helden. Als maker gelooft hij in de kracht van beperking. Zijn credo: less is more.

aanmelden

Laat je weten of je komt? Meld je dan hier aan. Let op: dit is enkel een aanmelding en geeft geen toegang tot de masterclasses. Een DOCfeed zaterdagpas of weekendpas geeft je entree tot de masterclasses. Deze zijn hier te verkrijgen.
 

Image
Janneke van Laar

Kunstloc Brabant