Op woensdag 6 februari komt de in Hollywood woonachtige Eindhovense regisseur Roel Reiné naar Nederland voor de Europese première van zijn nieuwste film Death Race 3: Inferno. Hij zal in Het Ketelhuis in Amsterdam ook een masterclass en een Q&A met het publiek geven.

De film Death Race 3: Inferno gaat over de veroordeelde politie-agentmoordenaar Carl Lucas, alias Frankenstein. Hij is een chauffeur in de wrede gevangenisderby Death Race. Slechts één zege verwijderd van het winnen van zijn vrijheid en die van zijn team krijgt Lucas te maken met de meest brute competitie die hij tot dan toe heeft meegemaakt. In de derde film in de Deathrace serie zien we onder andere Luke Goss (Blade 2), Danny Trejo (Machete, Sons of Anarchy) en Ving Rhames (Pulp Fiction). 

Actiefilms
Het regisseren van actiefilms als Death Race kun je rustig aan Roel Reiné overlaten. Hij maakte onder andere The Scorpion King 3, Death Race 2 en Pistol Whipped. Inmiddels is ook bekend dat de Eindhovenaar, die in 2004 vertrok naar de Verenigde Staten, de worstelfilm ‘12 Rounds: Reloaded’ en de film ‘Dead in Tombstone’ met Danny Trejo in de hoofdrol gaat regisseren. De al bijna tien jaar in Hollywood werkende Reiné timmert dus hard aan de weg. Hij won eerder een Gouden Kalf voor zijn debuut The Delivery (1996) en levert elk jaar een film af. De Nederlander werkte met veel beroemde acteurs, onder wie Mickey Rourke, Sean Bean en Steven Seagal.

Het programma in Het Ketelhuis:

18.30-19.00: Inloop
19.00-20.00: Masterclass Roel Reiné met preview van DEAD IN TOMBSTONE
20.30-22.10: Vertoning van DEATH RACE 3: INFERNO (Europese première)
22.10-22.30: Q&A
22.30-23.00: Napraten in foyer met Roel Reiné

Kaarten voor deze masterclass en voorpremière zijn GRATIS verkrijgbaar. Je kunt je komst bevestigen (maximaal 2 plaatsen per persoon) door voor 5 februari een e-mail te sturen naar info@schokkendnieuws.nl o.v.v. Bevestiging première Death Race 3 en Masterclass Roel Reiné.

 

Bronnen: Triple P Entertainment, SchokkendNieuws.nl, Filmnieuws.nu, De Gelderlander, Filmbioscoop.com

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg