Voor de tweede keer organiseert bkkc samen met Incubate een bijzondere masterclass. Op vrijdag 14 september is Chris Jones te gast bij bkkc. Hij geeft aan maximaal 20 mensen een masterclass Guerilla Film Making. Chris Jones, Britse filmmaker, regisseerde de film Gone Fishing (2008), die genomineerd werd voor een Oscar en op veertig internationale filmfestivals in de prijzen viel. Jones is auteur van The Guerilla Filmmakers Handbook. Hierover schreef het Engelse Total Film Magazine: ‘This book will save you about five years worth of trials, errors, heartbreaks, and unpleasant credit card statements… It really doesn’t get much better than this.’

Lowbudget filmmaking

In de masterclass, bedoeld voor filmmakers uit uiteenlopende hoeken, gaat Chris Jones in op het maken van films met een minimaal budget. In zijn handboek bespreekt Jones internationale lowbudget successen zoals The Blair Witch Project, Shaun of the Dead en Saw. Zijn eigen lowbudget film Gone Fishing was genomineerd voor een Oscar. Samen met de deelnemers aan de masterclass onderzoekt Jones de geheimen van lowbudget filmen, die tot deze successen leiden. Chris Jones, die zijn eigen productiemaatschappij heeft, is een bijzondere gast bij het bkkc, speciaal voor alle filmmakers.

Voor deze masterclass geldt ‘pay what you want’: na afloop betaal je als deelnemer wat je voor de middag over hebt. De middag duurt van 13.30 tot 17.00 en wordt afgesloten met een borrel.

Je kunt je hier aanmelden voor deze masterclass.

 

DIY Conference Incubate


Zaterdag 15 september spreekt Chris Jones ook op de DIY Conference van Incubate. Daar gaat hij in een lezing in op DIY en Guerilla Filmmaking. Hij bespreekt de inspirerende voorbeelden uit zijn boek, de bijbel voor lowbudget filmmakers, en best practices uit de wereld van het filmmaken. Voor de tweedaagse DIY Conference van Incubate, met onder meer Simon Reynolds en Robert Levine, kun je kaartjes kopen op de website. Ook hier geldt: pay what you want.

Lees het weblog van Chris Jones.

Meld je hier aan voor deze masterclass.

Image
Janneke van Laar

Kunstloc Brabant