Toonbeeld van het Zuiden, dé vereniging voor AV professionals in Zuid Nederland, organiseerde dit jaar voor het eerst de Young Talent Award: “Fly away with your Talent”. Een Award voor het aanstormend talent: een jonge AV of multimedia maker of ontwerper die door zijn of haar werk een bijzondere prestatie heeft geleverd en al duidelijk een eigen positie in het veld aan het verwerven is.

  Winnaar = Mark Loonen

Mark Loonen (1985) is een bekend talent binnen de video wereld. Met veel ambitie heeft hij zich in een paar jaar op weten te werken binnen de muziekindustrie. Begonnen bij kleine feesten en festivals in Nederland, werkt Mark inmiddels voor internationale DJ's en producers waarmee hij met zijn video's de wereldwijde popcultuur verbeeld. Met sterke aftermovies heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld en bereikt hij als jongen uit Breda de hele wereld. Hij maakt het draaiboek, doet camera, editing, alles. 


De prijzen voor de ToonBeeld Young Talent Award zijn:

twee jaar part time een werkplek in het AVhuis (gesponsord door de gemeente Breda) cheque € 750 voor huur equipment (gesponsord door Mounttec Egripment Eindhoven) coaching door Beeld en Geluid (gesponsord door beeld en geluid Hilversum) VIP stage bij VPRO digitaal (gesponsord door de VPRO Digitaal Hilversum) opleiding voucher € 125 (gesponsord door bkkc Tilburg)

 

De winnaar is twee jaar ambassadeur van Jong AV en multimedia Talent in Brabant. Op 23 november 2012 werd de ToonBeeld AV Young Talent Award uitgereikt op het Playgrounds Festival in poppodium 013 Tilburg door wethouder Marjo Frenk van Cultuur

 

Jury

De jury bestond uit Marjo Frenk, wethouder cultuur Tilburg en voorzitter van de jury, Lout Donders, Hoofd varia TV Omroep Brabant, Geurt Grosfeld, cultuur makelaar en Loes Janssen, student aan de kunstacademie St. Joost, Marijke van der Putten, voorzitter ToonBeeld van het Zuiden.

 

Criteria


De criteria waren: niet ouder dan 30 jaar,0- 5 jaar werk ervaring, heeft zich bewezen op het terrein van de AV en multimedia, leverde in de afgelopen 2 jaar een bijzondere productie, is vernieuwend, origineel en is een duidelijke positie in zijn of haar beroepsveld aan het verwerven.

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant