Je kan hem bijna niet gemist hebben: de clip ‘DoYaThing’ van Gorillaz, Andre 3000 (Outkast) en James Murphy. De animatievideo gemaakt in samenwerking met Converse is geregisseerd door Jamie Hewlett en geproduceerd door Passion Paris en Fortiche Studios.

Het is al weer tien jaar geleden dat Gorillaz haar debuutalbum 'Gorillaz' uitbracht. Ter gelegenheid van dit jubileum bracht schoenenfabrikant Converse een gratis single en serie Converse-schoenen uit. De single maakt deel uit van het Three Artists, One Song-project. Dit houdt in dat drie artiesten samen een nummer opnemen en uitbrengen.

In DoYaThing zien we de bekende, prachtige creaties van Jamie Hewlett: Murdoc, 2D, Noodle en Russel. Jamie Hewlett creëerde tien jaar geleden samen met Blur-zanger Damon Albarn de virtuele band Gorillaz. In 2006 ontving Hewlett de Britse Designer van het Jaar-award vanwege zijn werk voor Gorillaz. Ter gelegenheid van de clip is er ook een serie Converse-schoenen uitgebracht die door Jamie Hewlett zijn ontworpen.
 

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg