Playgrounds, Imagine Whatever is een 5-daagse show case van digitale kunst, animatie, motion graphics en alles wat daarbij komt kijken. En vindt plaats van 2 tot en met 6 nov in Breda en Amsterdam.

En voor het eerst is Playgrounds in de stad Breda. Op 3 november geeft Playgrounds een kick-off in de kapel van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost en wordt huidige stand van de Nederlandse animatie industrie onder de loep genomen. De Nederlandse animatie industrie groeit gestaag. Wie zijn diegene die het huidige en toekomstige animatie landschap vormen in Nederland? Wat maakt hun enthousiast? Hoor en zie alles hierover op deze avond in een talkshow set-up met screenings, interviews, performances en de uitreiking van de Playgrounds Best Student Award.

Playgrounds nodigt graag alle Konkav leden uit voor deze avond. Meld je aan via : guest@playgroundsfestival.nl o.v.v. openingsavond.

Verder op het programma van Playgrounds:

Op 4 november staat het Chassé Theater bol van het beste en slimste aan hedendaagse animatoren, vfx kunstenaars, game ontwikkelaars, muziek en grafisch ontwerp samenkomt. Studio’s die je kunt gaan zien en bewonderen zijn onder andere: UsTwo (maker van de iconische game Monument Valley) en Jorik Dozy van Industrial Light and Magic die je misschien kent van hun werk voor Jurrasic world. De dag wordt toepasselijk afgesloten door de musical wizard Binkbeats.

Ga je liever zelf meteen aan de slag? Dan kun je je ook inschrijven voor tal van workshops die plaatsvinden in en rond de stad. Of je kan je onderdompelen in de virtuele wereld via de interactieve installatie van Marshmallow Laser Feast, niet alleen een feest voor het oog, maar een complete ervaring zetten zij neer door het publiek te laten kijken naar de natuur door de ogen van dieren.

Tot slot, kun je deel nemen aan het exploring programma.  Op 2 november in de middags in de Game Garden kun je je inschrijven voor Play in Games. En op 3 november ’s middags vind immersive story telling plaats.

Kijk op www.playgroundsfestival.nl voor complete programma. 

Image
Image
Janneke van Laar

Kunstloc Brabant