KONKAV houdt van pionieren. Vaste blogger Meike al helemaal. Zij trok ons aan onze mouw: leuk hoor al dat beeld, maar moeten jullie niet iets met geluid doen? En zo ontstond de KONKAV KAST: een podcast voor alle filmliefhebbers waarin we in gesprek gaan met gevestigde en nieuwe beeldmakers. Een oefening naar het nieuwe kijken.

Een podcast dus. Voor wie de hype in Amerika heeft gemist (o.a. This American Life en Serial die miljoenen luisteraars trekken): een podcast is simpelweg een audiobestand. Je kan het zien als een opgenomen radioshow. Door te downloaden kun je de podcast op elk gewenst moment afspelen, zonder internet en zonder verstoring.

Het is een experiment. Het is onzeker hoe (en of) een soortgelijke podcast-hysterie in Nederland zich zal ontvouwen. Dat het denkbaar is, is zeker: de techniek is er meer dan ooit klaar voor. We gaan met KONKAV KAST graag het avontuur aan, en gaan de komende maanden in gesprek met verschillende av-professionals. Omdat het een fijne aanvulling op tekst en beeld is, het een meer intieme blik geeft op de makers en omdat we nog verder de diepte in kunnen gaan. Iedere zes weken zal filmjournaliste Meike van Zandvoort in gesprek gaan met filmmakers en aanverwanten en hen het hemd van het lijf vragen.

We ruilen de tekst nu om voor geluid. We delen graag de eerste afleveringen van KONKAV KAST met je waarin we het gesprek aangaan met cameraman Jean Counet, documentairemaker Ton van Zantvoort, geluidsman Olivier Nijs,jonge filmmaker Steffie Storms en filmprogrammeur Ilona van Heeckeren. Vergeet je vooral ook niet te abonneren via iTunes of je favoriete podcast-app middels de feed. Laat je ons weten wat je ervan vond? Dan pionieren wij fijn verder.

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant