De filmmakers van ThinkFish hebben onlangs voor de 3e keer meegedaan met het 48 Hour Film Project in Breda. De korte film gaat over de “Quality time” die twee louche figuren met elkaar doorbrengen terwijl zij hun eerste grootte opdracht binnen halen. Ditmaal zijn de prijzen voor beste muziek, actrice en gebruik van slagzin toegekend aan de film van ThinkFish. 

In deze wedstrijd streden ze tegen 17 andere teams die binnen 48 uur een film van begin tot einde moesten verwezenlijken. Dit hectische weekend ging vrijdag 7 maart van start en eindigde, precies 48 uur later, op zondagavond bij het inleveren van hun film. Het maken van zo’n 48 Hour film gebeurt aan de hand van enkele criteria. Zo krijgt ieder deelnemend team een genre voor hun film en krijgen alle teams dezelfde zin, hetzelfde voorwerp en hetzelfde personage dat in de film moet voorkomen.

Het team van ThinkFish ging er deze editie vandoor met de prijs voor Best Actress, Best Use of Line (gebruik van de slagzin) en Best Soundtrack. Tevens waren ze runner-up van de befaamde publieksprijs.

De film, genaamd “Quality Time”, neemt ons mee in de levens van twee louche figuren die samen een grote klus gaan klaren. Ook al zijn hun activiteiten erg luguber, ze proberen er toch een leuk uitje van te maken.

 

“Het werken met zo’n korte deadline levert vaak hele geinige dingen op die je normaal nooit zou gebruiken als je er langer over na mocht denken.” - Tom Titulaer Regisseur

 

Het 48 Hour Film Project neemt plaats in 120 verschillende steden verspreid over alle continenten van de wereld met het doel om beginnende en semiprofessionele filmmakers te stimuleren in het maken van een film. Vanwege de hoge tijdsdruk staan creativiteit en teamwork centraal in deze wedstrijd. 

Image