De film These Dirty Words heeft de derde editie van het 48 Hour Film Project in Rotterdam gewonnen.

Het 48 Hour Film Project betekent voor veel filmmakers een slapeloos weekend. Met een team een film maken binnen 2 dagen. Schrijven, filmen, editen en componeren. Iedereen krijgt een karakter, een prop, een genre en een dialoog die te vinden moeten zijn in het eindresultaat. De films zijn uiteindelijk te zien in een bioscoop.

These Dirty Words
Vorige week waren meer dan 40 korte films te zien in Rotterdam. De vereisten waren: Mitchel or Michelle Bergwijn (karakter), verhuisdoos (prop) en "Zal ik het hier ophangen"/"Should I hang it up here" (dialoog). De uiteindelijke winnaar was These Dirty Words. De film, met in de hoofdrollen Koert-Jan de Bruijn en Liza Sips, is een romantische komedie over een kibbelend stel, die na het lezen van een doktersroman hun eigen liefdesleven weer zien opbloeien.

Het oordeel
Jury-voorzitter Martin van Waardenberg toonde zich erg enthousiast over de film: “Het is een filmfestival en deze maker heeft zich echt onderscheiden door een complete film te maken met een kop en een staart”.

Jens Rijsdijk
De film is gemaakt door Jens Rijsdijk, die het festival vorig jaar ook al won. Toen maakte hij de film Premier over een homoseksuele Nederlandse premier, die internationaal veel erkenning kreeg.

Camera en licht
Er werden bij het maken van de film slechts vier lampen gebruikt: 2x 1200hmi, 1x 800watt redhead and 1x divalight. Alles werd geschoten met een 35mm Samyang f1.5 lens en een ED Red Epic Dragon mark II. Verder gebruikten de filmers een startrack dolly op luchtbanden en een Dana dolly slider. These Dirty Words werd simultaan gefilmd in R3D 6K RAW en Apple Prores HQ 1080p.

Editing
Drie man sterk werkten op locatie aan de post-productie. Een editor, een colorist/sound mixer en een VFX Artist/titeldesigner. Er werd tijdens de shoots gewerkt om de film op tijd af te krijgen. Ze gebruikten hierbij 7 schermen en de volgende programma’s: Adobe Premiere, Davinci Resolve, Adobe After Effects, Cinema 4D, Adobe Photoshop, Adobe Audition.

Soundtrack
De muziek onder de film werd gecomponeerd door Tim Janssens die al eerder soundtracks maakte voor films als Droomvrouw (2013),  Esc (2013) en Los (2014).

CAST
Koert-Jan de Bruijn
Liza Sips
Sytse Faber
Sandra de Zwart

CREW
Regie: Jens Rijsdijk
Assistent regie: Ellen Moira van Wees, Gijs Van Sprundel
Productie: Jens Rijsdijk, Twan Peeters
Co-producer:Wouter Springer
Productieleiding: Daan de Beer
Opnameleiding: Rutger Stoll
Productie-assistent: Lisa Grooters
Runner: Peter Rijsdijk
DoP:Robert M. Berger, NSC
Camera assistent/focus puller: Casper van Oort
Gaffer: Boris Bijl
Licht assistent: Olga Willems
Licht assistent:Julien van Meeteren
Sound Engineer: Martijn Prins
Foly Artist: Shaun Figaroa
Music Composer: Tim Janssens
Script: Paul de Vrijer
Scriptcontinuïteit: Jolijn Landheer
1st editor: Bram Kuiper
2nd editor/colorist/sound mix:Jelle Helwig
VFX Artist / titeldesigner: Bram Van de Vossenberg
Visagie: Maxime Zandijk

Making of:
Kevin Jansen, Twan Peeters
Set fotograaf/poster: Evert Jan Heijnen
Catering: Anneke Groeneweg, Daiva Ponsen

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg