Eerder melden we al dat de Brabantse Beauties een vervolg krijgen. En nu is dan ook de inschrijving voor nieuwe filmplannen gestart!

thema's losgelaten
Eerdere thema's waren 'Liefde in Brabant' en 'Brabant Bloeit'. Een deskundige jury onder leiding van Monique van de Ven heeft de afgelopen jaren een selectie uit deze films gemaakt. Om makers meer ruimte te geven is het vaste thema 'Brabantse Beauties'. Het gaat om Brabantse verhalen en/of Brabantse mensen. Van de eerdere series zijn verschillende films in première gegaan op nationale en internationale filmfestivals. Sommigen wonnen prestigieuze prijzen.

jury
Een jury zal de plannen tijdens een pitch beoordelen. Wie positief uit die pitch komt, kan rekenen op een startbedrag van maximaal 10.000 euro. Studenten krijgen 5.000 euro als zetje in de rug.

3 categorieën
Brabantse Beauties staan open voor drie categorieën: studenten, starters en ervaren makers. Nieuw: Bij deze ronde willen we ook aankomende producenten kansen geven. Zij kunnen zich aanmelden als ze graag willen meelopen met de productie van een inzending.

Meer informatie over de procedure en de deadlines vind je hier.

De Brabantse Beauties komen tot stand door een samenwerking van de gemeentes Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Breda, Avans/St Joost, Veldkamp Produkties, Zuidenwind Producties, Van Osch Filmproducties, Lumineus, Ernstmedia, Moved Media, Omroep Brabant en bkkc.

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant