Filmpeople realiseert samen met de Green Filmmaking Competition een groene gids voor filmmakers. De online gids dient ter ondersteuning van iedereen in de filmwereld die ‘groen’ wil samenwerken en informatie wil uitwisselen over groene oplossingen en innovatieve manieren om energie te besparen. Groen filmen betekent eigenlijk niets meer dan zorgen dat je bij het produceren van een film het milieu zo min mogelijk belast.

De groene gids voor filmmakers is een speciale editie van de Film Industry Guide. Wil je dat jouw bedrijf straks wordt opgenomen in deze gids? Stuur dan een mailtje aan info@filmpeople.nl. Vermeld daarin dat je graag wordt opgenomen in de groene gids. Leg in dat mailtje uit wat jouw bedrijf doet aan vaktechnische energiebesparing of milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

Ook als freelance filmmaker kun je via de mail aangeven dat je je inzet voor de groene film en kan je opgenomen worden in de gids.

Green Filmmaking Competition
In het kader van groen filmen is er een Green Filmmaking Competition in het leven geroepen. De Green filmmaking Competition daagt Nederlandse filmmakers uit om een groene film te produceren. Zes filmmakers zijn op basis van hun plan geselecteerd en mogen met een financiële bijdrage van 10.000 euro hun film realiseren.

De gemaakte films dingen mee naar de hoofdprijs van 20.000 euro. De Green filmmaking Competition is een project van Strawberry Earth en wordt ondersteund door onder andere het Ministerie van Economische Zaken, het Filmfonds, Eye Filminstituut en ASN Bank.

Bron: Filmpeople

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg