Nederland is het eerste land ter wereld waar het vanaf 4 april mogelijk is om een bioscoopfilm te zien met second screen technologie voor op je eigen mobiel. Met de komst van de film zal voor het eerst het actieve gebruik van mobiele devices in de bioscoop worden toegestaan. De speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie (APP De Film) is vanaf nu gratis verkrijgbaar.  

De film in kwestie is de thriller APP met onder anderen Gouden Kalf-winnares Hannah Hoekstra, Robert de Hoog, Isis Cabolet, Liza Sips, Mark van Eeuwen en Gigi Ravelli. APP gaat over een jonge psychologiestudente die een mysterieuze app op haar telefoon installeert. De app met de naam Iris lijkt handig en slim, maar al snel blijkt ze veel meer te zijn dan dat.

Bobby Boermans van 2CFILM en regisseur van APP: ‘Via je mobiel kan je als kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn volgen die tijdens belangrijke momenten zowel op het grote doek als op je mobiel geheel samenkomen. Dit geeft een totaal nieuwe invulling van hoe wij films zullen beleven in de toekomst. De kijker wordt verrast met foto’s, informatie en extra filmscènes die volledig gelijk lopen tussen je mobiel en het grote scherm in de zaal.’

Image
Janneke van Laar

Kunstloc Brabant