Welke beloftevolle creatievelingen moet je in de gaten houden? Playgrounds en KONKAV vertellen het je! Maandelijks lichten we een eigenzinnige beeldmaker uit. Dit maal: VJ, animator, illustrator en 'boss lady' Michelle van Mil, oprichter van het in Tilburg gevestigde VeeMee Visuals. VeeMee is een collectief van kunstenaars, illustratoren en designers, en is gespecialiseerd in live visual performances en contentcreatie voor evenementen en festivals. 

Naam: Michelle van Mil

Opleiding: AKV|St. Joost - illustratie, minor animatie (in 2010 afgestudeerd)

Beroep: VJ - animator - illustrator - boss lady

Huidige werkplek/studio: VeeMee visuals office @ Droogdokkeneiland 14 in Tilburg

Website: www.veemee-visuals.com
Facebook: www.facebook.com/VeeMeevisuals
Instagram: www.instagram.com/veemeevisuals
Vimeo: https://vimeo.com/veemeevisuals

7121

We vroegen Michelle te reageren op quotes van niemand minder dan Bong Joon-ho, Chloë Sevigny en JR:

"No matter where I am working, I cannot make a film without 100% creative control and final cut. If there is such a guarantee, I can work anywhere." Bong Joon-ho

Michielle: "Nee, hoor! Ik vind het ook juist heerlijk om binnen kaders & strakke deadlines te werken. Dat maakt ons werk ook zo lekker gevarieerd. Van een hardstyle-festival in het weekend, naar een fashion show voor een bekende televisiezender doordeweeks en op vrijdagavond weer een chique bruiloft of een uitstapje naar het museum of theater. Juist die verschillende projecten met verschillende outputs, thema’s en doelgroepen elke week houden je scherp.

Natuurlijk moet je af en toe je eigen ‘creatieve ei’ kwijt. Een idee waar je al lang op broedt en als een soort ‘jeuk’ in je vingers zit. Vaak vinden we deze vrijheid binnen projecten voor artiesten zoals videoclips of nieuwe visual content."

7119
"I don’t have enough time and I feel like I am really having to step up and go to the movies more and not fall prey to all these TV series." Chloë Sevigny

Michelle: "Voor mij is er weinig verschil tussen een film of een serie; er is altijd te weinig tijd :). Als ondernemer en als creatieveling is het een constante strijd om de juiste balans te vinden tussen een bedrijf runnen met werknemers en alles wat daar bij komt kijken, en genoeg tijd vinden om je als creatieveling / animator / vj te blijven ontwikkelen. Als ik niet voldoende tijd vind voor creatieve ontwikkeling word ik chagrijnig en ongelukkig. Maar tegelijkertijd kan ik tegenwoordig vrije tijd ook HEEL goed waarderen. Daar waar ik vroeger elke seconde aan het werk was en nachten doorhaalde, kan ik nu slaap en sociale avondjes veel beter waarderen en inplannen zonder me daar ‘schuldig’ over te voelen."

"I’ve actually been trying to figure out how to create more and more distance between myself and the projects; so that it creates conversation." JR

Michelle: "Vaak is er al een zekere afstand omdat het onderwerp van ons werk, en daarmee het gesprek, al bepaald is door de opdrachtgever. Bij onze live performances kunnen we dan wel weer spelen in de interactie tussen de muziek en het publiek. Mooi is het verschil in interactie tussen het vj’en voor bijvoorbeeld een Aziatisch publiek of voor nuchtere hollanders op een dancefestival. Beeldtaal lijkt wellicht universeel, maar wordt overal toch weer anders ontvangen en geïnterpreteerd."

7118
7122
Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant