Welke beloftevolle creatievelingen moet je in de gaten houden? Playgrounds en KONKAV vertellen het je! Maandelijks lichten we een eigenzinnige beeldmaker uit. Dit maal: visual storyteller Kimberley Rochat

 

Naam: Kimberley Rochat

Opleiding: Illustrated & Animated Storytelling - St Joost School of Art & Design

Beroep: visual storyteller & producer

Huidige werkplek/studio: mijn studio-appartement in Breda

Website: www.kimberleyrochat.com

Instagram: @kimmirawr

11274

We vroegen Kimberley te reageren op quotes van niemand minder dan Alexander Payne (regisseur van o.a. Nebraska), Chloe Zhao (regisseur van Oscarwinnaar Nomadland) en Rebecca O’Brien (producent van de films van Ken Loach): 

"I’ve been a film buff genuinely about as long as I can remember." Alexander Payne

Kimberley: "Dit is niet direct iets wat ik herken, omdat ik niet specifiek gefocust ben op film. Ik ben wel zolang als ik me kan herinneren in de ban geweest van verhalen. Of het nu dezelfde 3 videobanden waren die ik als kind opnieuw en opnieuw afspeelde, de boeken die ik tot ver na middernacht onder een zaklamp uitlas omdat ik het einde gewoon móest weten of de stripjes en prentenboekjes die ik creëerde om mijn eigen visies tot leven te brengen als kind. Verhalen zijn al zo lang ik me kan herinneren een onderdeel van me."

11275
"I often feel like an outsider wherever I go, so I'm always attracted to stories about identity and the meaning of home." Chloe Zhao

Kimberley: "Het verkennen wat 'thuis' betekent in verhalen is immens interessant. Wat mij daarbij ook enorm fascineert is wat ons mens maakt en waarom we zijn zoals we zijn. Dit in de context van vriendschap, tegenslag, geluk en liefde is iets wat ik graag onderzoek in mijn werk en ook iets waar ik antwoorden in zoek in mijn eigen leven."

"Coronavirus will change the content of any story we next tell.” " Rebecca O’Brien

Kimberley: "Zeker! Het heeft sowieso invloed op hoe we media consumeren en deels ook (hoop ik) hoe we het waarderen. Velen van ons hebben ontdekt dat wanneer we in lockdown zitten, we terugvallen op kunst en verhalen. En ik hoop dat we dat niet vergeten. Daarnaast is ook ons gezamenlijke beeld veranderd, we hebben met zijn allen andere associaties bij bepaalde onderwerpen en genres dan we hiervoor deden. Hoe we verhalen interpreteren zal zeker anders zijn als voor de pandemie."

afbeelding hieronder: muurschildering van Kimberly, gemaakt in samenwerking met Blind Walls Gallery (fotograaf: Edwin Wiekens)

11279
Janneke van Laar

Kunstloc Brabant