afbeelding: Rutger-Jan Cleiren

Welke beloftevolle creatievelingen moet je in de gaten houden? Playgrounds en KONKAV vertellen het je! Maandelijks lichten we een eigenzinnige beeldmaker uit. Dit maal: Charlotte Apers. Charlotte studeerde illustratie en animatie aan de kunstacademie, en is zich steeds meer gaan bekwamen in de moderne kunst van tatoeage. We vroegen haar te reageren op uitspraken van enkel old-school grootmeesters in de kunsten.

Naam: Charlotte Apers

Opleiding: bachelor illustratie & master animatie aan het AKV|St.Joost Breda

Beroep: kunstenaar, op dit moment met een focus op tatoeage en het maken van vrij werk

Huidige werkplek/studio: Papanatos Tattoos in Den Haag voor tatoeage-werk en een studio aan huis voor vrij werk

Website: www.charlotteapers.com

Instagram: www.instagram.com/charlotte_apers

Vimeo: www.vimeo.com/charlotteapers

6836
"One of the great things about being a director as a life choice is that it can never be mastered. Every story is its own kind of expedition, with its own set of challenges." Ron Howard

Charlotte: "Helemaal waar. Ik geloof dat het in elke kunstvorm zo werkt. Eigenlijk is elk project waaraan je gaat werken weer anders. Dit brengt iedere keer weer nieuwe uitdagingen met zich mee waarmee je om moet gaan. Je zult nooit alles helemaal weten!"

"The public wants to understand and learn in a single day, a single minute, what the artist has spent years learning." Paul Gauguin

Charlotte: "Ik denk dat sommige mensen dat leuk zouden vinden. Maar inderdaad onmogelijk. En ik geloof dat de meeste kunstenaars er niet zo over denken. Omdat zonder het proces van eindeloos doen, proberen, volharden en leren het werk van een kunstenaar gewoon niet kan bestaan. Het zou niet zijn wat het nu is; zijn of haar proces maakt deel uit van wat het werk van een kunstenaar zo interessant maakt. Ik denk dat het werk van interessante kunstenaars om deze reden blijft evolueren en veranderen. Zonder verandering is er stilstand. En dat is saai en eentonig. Groei is leren en leren is groei."

6837
"Art is the queen of all sciences communicating knowledge to all the generations of the world." Leonardo da Vinci

Charlotte: "Ik geloof zeker dat kunst een zeer interessante manier is om kennis over te dragen. Het kan een hele belangrijke afspiegeling zijn van de huidige politiek of ontwikkelingen zoals een spijsvertering, denk ik :). De wereld verwerken in de maag, het uitpoepen en het vervolgens spiegelen en terugprojecteren naar de wereld. Kunst kan mensen in hun kern raken door de zeer sterke, persoonlijke, emotionele kanten van kunst. En het kan mensen verenigen (met elk denkbaar medium!). Kunst speelt een grote rol bij het creëren van bewustzijn of kennis over de wereld. Kunst kan tot de kinderlijke verbeelding en verwondering van mensen spreken die de wereld om zich heen willen begrijpen."

Janneke van Laar Janneke van Laar

Kunstloc Brabant