Felicity en Willem zijn samen Studio Fillem. Vanwege de gezamenlijke liefde voor het oneindig fröbelen aan handgemaakte animaties vormden ze al een duo tijdens hun animatieopleiding aan het AKV|St.Joost. Afgestudeerd en wel zijn ze nu zelf aan zet. Hoe gaat ze dat af? KONKAV spiekt mee en deelt elke maand hun gesprekken.

F: Hey! Ik ben iets later… zullen we een half uurtje later afspreken?

W: Geen probleem! Het is toch niet zo dat we het nu super druk hebben. Je had het er trouwens laatst over dat we misschien een promofilm voor onszelf moeten maken. Zal ik alvast beginnen aan een script daarvoor?

F: Ja, dat lijkt me slim om aan te werken! Als jij aan het script begint, dan kunnen we er straks even samen naar kijken.

W: Als je nog langs de Albert Heijn komt, kun je dan een avocado voor me meenemen? Tot straks!

F: Oeh lekker… ik neem meteen een heel netje mee! Tot straks!

….

F: Goedemorgen…

W: Hee! Ik heb alvast een beginnetje gemaakt voor het script, kun je daar zo even overheen lezen of er geen hele gekke dingen in staan?

F: Spannend! Ik lees het zo even door. Wil jij ook koffie?

W: Ja, lekker.

F: Het script ziet er goed uit! Leuk dat grapje in het begin! Heb nog een paar kleine aanpassingen gemaakt, maar het is wel bijna hetzelfde gebleven. Zal ik er een grof storyboard van maken?

W: Ik ga denk ik even langs de Deva wat papier inslaan, zullen we even een kleuren palet samenstellen die goed aansluit bij onze huisstijl?

F: Is goed! Het moet lekker vrolijk zijn.. Roze, geel, groen… Zullen we anders even samen gaan? Is wel zo gezellig.

W: Lijkt me een goed idee, ik wil wel nu gaan want het gaat zo regenen.

F: Zo, wel leuk om al die kleurtjes bij elkaar te zien. Lekker vrolijk. Zal ik dan nu echt beginnen aan het storyboard? Misschien kan jij alvast dat TV’tje maken.

W: Ga ik doen, ik denk dat ik eind van de middag klaar ben. Als jij klaar bent met het storyboard, kun je dan gelijk de voice over bestellen?

F: Ja is goed. Dan kunnen we meteen naar de timing van de promo kijken. Dan zorg ik dat het Moving storyboard ook klaar is vandaag en kunnen we vanaf morgen samen aan de slag met de props!

 

(een aantal dagen later, wanneer de promovideo af is en verspreid is via de mail en Social Media)

 

W: De promovideo is nu al 4000 keer bekeken!

F: Wow! Dat is echt al veel! Leuk om al die reacties te zien.

W: We hebben ook bericht gehad van een man die interesse had in een film van ons! Wel fijn om zo te kunnen beginnen!

F: We hebben ook al een aantal reacties gehad via de mail!

W: Ik ga zo even de mails beantwoorden! Wie weet kunnen we binnenkort al snel beginnen aan wat projecten.

F: Spannend allemaal!