Bij Pathé in Eindhoven draait de korte film 'Vriend', een samenwerkingsverband tussen het Eindhovense Broet filmproducties en het Leger des Heils. Aan de film werkten bewoners, begeleiders en professionals uit de filmwereld mee.

'Vriend' vertelt het verhaal van Bart, die dakloos wordt. In de film beleeft hij zijn eerste dag in de dagopvang. Door de situatie waarin hij terecht is gekomen wordt hij geconfronteerd met zijn vooroordelen. Hij ontmoet Samuel die hem laat zien dat de wereld in de dagopvang van het Leger des Heils anders in elkaar zit. Door de ogen van Samuel leert Bart zijn nieuwe werkelijkheid kennen en begrijpen.

De regie van 'Vriend' was in handen van Ymke Kleijn. In de film spelen naast 'echte' acteurs ook een aantal bewoners van het Leger des Heils mee. De film is naast Broet en het Leger des Heils mogelijk gemaakt door Gemeente Eindhoven, Trudo en 78 Filmproducties. Hij zal worden opgestuurd naar filmfestivals in binnen- en buitenland.

Over Broet
Na het succes van hun filmproject ‘Horizonica’ op het Nederlands Film Festival richtten Ramon Etman en Frans Brok in 2007 hun bedrijf Broet filmproducties op. Etman en Brok willen vanaf dat moment de filmcultuur neerzetten in Brabant. Zij willen filmtalent een kans geven om zich te ontplooien in film. Broet geeft ondersteuning, advies en organiseert workshops, denk bijvoorbeeld aan een special effects-cursus of een workshop regie. Daarnaast wil Broet onafhankelijke filmmakers een kans bieden om hun film te vertonen aan publiek.

Bronnen: Omroep Brabant, dvd-home.nl en Broet

Website
van Broet
Facebook
van Broet
 

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg