De Nederlandse Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit (Father and Daughter) werkt met Studio Ghibli aan zijn eerste speelfilm The Red Turtle.

Nieuwe beelden van de avondvullende animatiefilm The Red Turtle zijn vrijgegeven door Wild Bunch. De film sales group gaat volgende maand in Cannes aan de slag met de internationale distributie. De film wordt naast Wild Bunch geproduceerd door het Japanse Studio Ghibli, Why Not Productions, Belvision, Arte France Cinéma en CN4 Productions. Het Franse Prima Linea maakt de animatie en de compositing gebeurt bij DreamWall.

Het verhaal gaat over een man op een verlaten eiland. Hij wil ontsnappen met een vlot, maar wordt gedwarsboomd door een reuzenschildpad. Dudok de Wit werkte met regisseur en screenwriter Pascale Ferran, (Lady ChatterleyBird People) aan het script.

Volgens Screendaily werd Dudok de Wit door Wild Bunch opgespoord om aan het project mee te werken. Zeven jaar geleden startte het project. Animatiemeester en mede-oprichter van Studio Ghibli Hayao Miyazaki wilde na het zien van Father and Daughter dat Dudok de Wit de film zou regisseren. In eerste instantie was Dudok de Wit niet geïnteresseerd, maar toen hij hoorde dat Studio Ghibli meewerkte aan het project bedacht hij zich.

Binnenkort zullen de eerste beelden te zien zijn in Cannes. In juni geeft Dudok de Wit een speciale presentatie over de film op het Annecy Festival.

Bron: http://blogs.indiewire.com

Image
Image
Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg