Kerstmis komt eraan. De kerstboom staat. Er branden ’s avonds kaarsen. De gebreide truien mogen weer aan en op televisie zijn de hele dag kerstfilms te zien. Mooi in deze traditie zijn de kerstanimatiefilms zoals The Polar Express, How the Grinch Stole Christmas!, A Charlie Brown Christmas en Rudolph the Red-Nosed Reindeer. Omdat het bijna kerst is wat speciale aandacht voor enkele nieuwe geanimeerde projecten die je positieve koude rillingen zullen geven.

Vervolg op The Snowman-film
Een paar weken geleden verscheen de eerste trailer voor The Snowman and the Snowdog, een nieuwe tekenfilm van Britse bodem. De animatie is een vervolg op de kerstklassieker The Snowman uit 1982, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Raymond Briggs. The Snowman werd op ouderwetse wijze gemaakt: alle handgemaakte tekeningen werden ingekleurd met waskrijt. Dezelfde techniek is ook voor het vervolg gebruikt. Een enorm duur proces, maar Lupus Films kreeg de Britse zender Channel 4 zo ver om bijna 2,5 miljoen euro te investeren in de handgetekende sequel.

Bekijk de trailer van The Snowman and the Snowdog

Nieuwe film van makers The Gruffalo
Na The Gruffalo en opvolger The Gruffalo’s Child bouwt de BBC voort op een traditie. Dit jaar werd opnieuw een halflange animatiefilm gemaakt die gebaseerd is op een kinderboek vanJulia Donaldson (auteur) en Alex Scheffler (illustrator), namelijk: Room on the Broom. De computeranimatie is opnieuw afkomstig van de bekende Studio Soi uit Duitsland en werd in dezelfde stijl als The Gruffalo gemaakt. Producenten van de film zijn Michael Rose en Martin Pope van Magic Light Pictures. De kerstspecial duurt een half uur en wordt met Kerstmis op BBC1 uitgezonden (dinsdag 25 december om 17:35 uur).

Bekijk de trailer van Room on the Broom

Nieuwe Disney-film Frozen verwacht in 2013
Walt Disney werkt op het moment hard aan Frozen, een animatiefilm die voor een deel gebaseerd is op De Sneeuwkoningin, een bekend sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Anna en Kristoff gaan op zoek naar Elsa, de sneeuwkoningin, om een einde te maken aan de ijselijke betovering. De muzikale film (3D) zal waarschijnlijk in november 2013 in de Amerikaanse zalen verschijnen.

Bekijk de eerste concept art van Frozen


Bron: Animatie.blog.nl

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg