Docwerk is op zoek naar deelnemers voor de derde ronde die 1 september van start zal gaan! Meld je aan bij www.docwerk.tv

Ben je net afgestudeerd als film -of mediamaker? Weet je nog niet precies hoe je van jouw passie je werk maakt? Dan is Docwerk voor jou misschien wel the place to be! 

Docwerk is een tv-lab voor recent afgestudeerde film- en mediamakers, een broedplaats voor jong audiovisueel talent. Je werkt hier een half jaar aan Docwerk-TV, een Omroep Brabant-serie over kunst en cultuur, die ook online te zien zal zijn. Je wordt gecoacht als maker en ontwikkelt een eigen filmplan om na Docwerk door te kunnen stromen naar Brabantse Beauties of Doc25. Docwerk werkt met professionele coaches en dito equipment en is gevestigd in de Willem2 Fabriek in  Den Bosch. 

Kort interview met Melanie Pardoel, deelneemster van de tweede lichting Docwerk

Wie is Melanie?
Ik ben 26 jaar, woon bijna in Tilburg en heb Cultureel Maatschappelijke Vorming gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht.

Hoe ziet een dag Docwerk eruit?
Er is eigenlijk niet een standaard dag Docwerk. We beginnen een keer per week de dag met de redactie vergadering. Hier pitchen en bespreken we ideeën en werk, reflecteren en discussiëren we en bleven we het uiteindelijk elke keer allemaal leuk vinden. We monteren, kijken dan elkaars werk en zeggen wat we ervan vinden. Op draaidagen gaan we meestal met maximaal 3 Docwerkers op pad (regisseur, camera, geluid).

Waar ben je mee bezig/ aan het maken?

Met een portret over Paul Schouten, een Bossche analoge fotograaf die al 17 jaar fotografeert in Den Bosch en Wallonië, voornamelijk in Luik. Daarnaast ben ik bezig met een column over Longen, een psychedelisch en emphatisch muziekbeest. Samen met Tom maak ik nog een column danseres en choreografe Hanne Schillemans.

Hoe is het om als team iets te maken?
Inspirerend. Er zijn twee woorden die dit proces het beste omschrijven: conspiracy (co-inspiratie, samen tot iets nieuws komen) wat leidt tot een creatieve transformatie op persoonlijk niveau en in wat je maakt. Door samen te werken met hele verschillende makers met allemaal een andere achtergrond, kun je maken wat je misschien niet in alleen had kunnen maken. Het is een dialectisch proces: je eigen ideeën, de ideeën van de andere makers en natuurlijk die van je personage worden iets nieuws en dat is je film.

Wat heeft Docwerk jou tot nu toe opgeleverd?
Dat het ervaren om in een team te werken en het ervaren om van mensen te leren die veel kennis en ervaring hebben in film maken op een plek waar echt ruimte is om dit creatieve proces in concrete vormen te gieten die ook echt de wereld in gaan door uitgezonden te worden op Omroep Brabant.

Samenvattend gezegd dat ik in een redelijk korte tijd datgene heb geleerd, heb ervaren en heb gemaakt me handvaten geeft om sterker en professioneler verder te gaan met films maken.

Waarom zou je aan Docwerk mee moeten doen?
Om al het vorige wat ik heb gezegd, dat is toch wat je wil.  

Image
Image
Image
Marijke de Bie

Docwerk