Drie jongeren met autisme spelen de hoofdrollen in de film 'Goed te Doen'. Daarin staan hun ervaringen in het reguliere voortgezet onderwijs en het mbo centraal. De film gaat vrijdag in première om 16.00 uur in Theater aan de Parade, Den Bosch.

REC Chiron lanceert in samenwerking met verschillende stichtingen, WonderlandFilm en de NVA in de Autismeweek 3 korte filmpjes over jongeren met autisme in het voortgezet onderwijs en het mbo. Deze 3 jongeren, een brugklasser, een eindexamenkandidaat en een stagiaire in het mbo, vertellen hun ervaringen en persoonlijke verhaal. Dit doen zij op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Ze maken duidelijk wat autisme voor hen betekent. In de 3-minutenfilmpjes vertellen deze jongeren wat ze goed kunnen en waar ze moeite mee hebben. De scholieren zitten onder andere op het Jacob Roelands Lyceum in Boxtel en het Elde College in Schijndel.

De NVA hoopt dat deze filmpjes een bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van begrip voor jongeren met autisme. Ze geven  leerlingen, familie, vrienden, scholen, (stage)begeleiders en bedrijven inzicht in hoe ze de talenten van mensen met autisme goed kunnen benutten.

De filmpjes staan vanaf 5 april online op YouTube.

De documentaire is gemaakt door Celes van Zuijlen en Cécile Kool.

Bronnen: Brabants Dagblad en www.autisme.nl

Afbeelding: Jacob Roelands Lyceum in Boxtel

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg