De Bossche film- en documentairemaker Frank van Osch krijgt dit najaar de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ’s-Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de AV-industrie in Brabant. De filmmaker is onder andere bekend door zijn documentaire 'Omdat wij mooi waren' over Japanse troostmeisjes. Die docu won zowel de prijs voor beste documentaire 2011 op het Big Muddy Film Festival, Carbondale, Illinois (USA) als de eerste prijs op het Artivist Filmfestival in Hollywood (USA).
 

Internationale Bosschenaren
De Brouwerij Cultuurprijs Heineken 's-Hertogenbosch is een initiatief van de gemeente Den Bosch en brouwerij Heineken. Zij reiken de prijs om de paar jaar uit aan een kunstenaar of kunstenares uit Den Bosch van (inter)nationale faam. Aan de prijs zit een bedrag van 5000 euro vast en een oorkonde. Van Osch had de prijs niet verwacht.

Motivatie
Tijdens de uitreiking later dit jaar komt de jury met een motivatie waarom de keuze op Van Osch is gevallen. Met name het onverschrokken doorzettingsvermogen van de kunstenaar om de audiovisuele industrie in Brabant te blijven stimuleren hebben een belangrijke rol gespeeld in de keuze voor Van Osch.

 

Bron: http://denbosch.dichtbij.nl

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg