KONKAV is pas een week oud, maar CreatiefZuid bestaat alweer een jaar. Het grote platform voor de gehele creatieve industrie in Brabant en Limburg herbergt op dit moment meer dan 1000 creatieven. Een aantal bedrijven dat op KONKAV te vinden is, heeft ongetwijfeld ook een profiel op CreatiefZuid. De twee platforms hopen elkaar de komende tijd nog meer te kunnen gaan versterken.

Mijlpaal

Ter gelegenheid van het bereiken van deze mijlpaal verzorgt auteur/ondernemer Karen Romme een op maat gesneden workshop voor een groep creatief ondernemers die zich onlangs hebben aangesloten op de portal. Een middagsessie over Calimeromarketing, een door Romme ontwikkelde marketingfilosofie die gebaseerd is op haar ervaringen in de eerste 12 jaar van haar ondernemerschap. En die kleine ondernemers laat zien hoe krachtig ze zijn.

Over het platform

CreatiefZuid is ontstaan vanuit “Creatief Ondernemerschap, een impuls voor innovatie”, een gezamenlijk project van de Kamers van Koophandel Brabant en Limburg om de creatieve sector te versterken. Kunstenaars en creatieven van verschillende disciplines kunnen zich op CreatiefZuid presenteren via hun profiel en portfolio. Ze kunnen elkaar inspireren en kennis vergaren. Daarnaast kunnen de creatieven bij speciaal ingerichte creapoints terecht voor een breed pakket aan adviezen, ondersteuning en begeleiding door adviseurs uit de creatieve industrie. Er is een specifiek stappenplan ontwikkeld waarin alle facetten van het ondernemen in de creatieve sector aan bod komen. Gedurende het project zijn er ruim 100 workshops, netwerk- en cross-overbijeenkomsten georganiseerd.

KONKAV

Waar CreatiefZuid zich vooral focust op de algehele creatieve sector in Brabant en Limburg maakt KONKAV specifiek de film / audiovisuele industrie in Brabant zichtbaar. Op KONKAV kunnen bedrijven, organisaties, individuele makers en studenten aangeven wat voor rol ze spelen in de film/av sector van Brabant, in welke discipline ze gespecialiseerd zijn en met wie ze samen werken. CreatiefZuid en KONKAV vullen elkaar door dit onderscheid goed aan en werken waar zo mogelijk samen.

Klik hier voor meer informatie.

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant