Deze maand is de documentairefilm Living for the Weekend in première gegaan. Voor het eerst is de wereldtop van de motorcross te zien in een 105 minuten durende film. Nick Janssen uit Gemert en Jean-Paul Maas uit Weert halen alles uit de kast tijdens hun ontdekkingsreis door de motorcrosswereld. Van Qatar tot Teutschental. Van -10 tot +40 graden Celsius. Met als eindbestemming de ‘Motocross of Nations’.

“De puzzel is compleet en al zeggen we het zelf: het resultaat is verbluffend”, zeggen de makers zelf.  Maas licht toe: “De film is bedoeld voor jong en oud en ook aantrekkelijk voor publiek dat normaal niet naar de motorcross gaat. Living for the Weekend is een prachtige kans om mensen te enthousiasmeren over motorcross. Het 105 minuten durende verhaal geeft ook de mensen die nog niet begaan zijn met de sport een indruk van wat de sport vandaag de dag inhoudt.”

Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff
Living for the Weekend volgt zeven coureurs in hun strijd om de wereldtitel in het WK MX2 en MX1. Van Nederlandse zijde worden Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zowel op de cross als thuis en tijdens hun trainingen vastgelegd. Beide heren zijn ook fan van het project en waren de eregasten tijdens de première in Den Bosch op 21 oktober. Naast de huidige toppers wordt ook Henk van Mierlo als zijnde ex-GP-coureur en winnaar van de Ben Majoortrofee in beeld gebracht. Archiefbeelden schetsen een prachtig beeld van Henks actieve carrière van toen en zijn nog immer grote passie als fan.

Meer informatie op www.livingfortheweekend.mx

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg