De trailer voor Alleen maar nette Mensen is officieel gelanceerd. De film bevat een vleugje Brabant, want het scenario is geschreven door de Eindhovense regisseur Lodewijk Crijns (42). Hij was ook verantwoordelijk voor de regie. Vanaf 11 oktober is de film in de bioscopen te zien.

Alleen maar nette Mensen is een boekverfilming van het veelbesproken en gelijknamige debuut van auteur Robert Vuijsje. In de door IDTV geproduceerde film zullen onder andere Geza Weisz (Timboektoe), Jeroen Krabbé (De Ontdekking van de Hemel, Soldaat van Oranje) en Annet Malherbe (Gooische Vrouwen, De Laatste Dagen van Emma Blank) de hoofdrollen vertolken. De opnames namen zo’n anderhalve maand in beslag. De film werd mede mogelijk gemaakt door het Filmfonds. Alleen maar nette Mensen ontving een bijdrage van 650.00 euro.

Brabants tintje
De uit Eindhoven afkomstige Lodewijk Crijns schreef het scenario en regisseerde de film. Alleen maar nette Mensen is zijn derde speelfilm. Eerder maakte Crijns Jezus is een Palestijn (1999) en Met Grote Blijdschap (2001). Daarna volgden onder andere de televisiefilms Loverboy (2003) en Hitte/Harara (2008) en maakte hij televisieseries waaronder Grijpstra en De Gier. Lodewijk Crijns studeerde in 1996 af aan de NFTA.

Het verhaal
Alleen maar nette Mensen gaat over David Samuels. Hij komt uit een intellectueel Joods gezin uit chique Amsterdam Oud-Zuid. David heeft een opmerkelijke missie: hij wil een ghetto fabulous queen met grote tieten en dikke billen. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet onverminderd door. Zijn zoektocht leidt hem naar de Bijlmer, waar zijn missie na een aantal wilde avonturen niet echt lijkt te gaan slagen.

Bron: NLfilmdoek.nl

Marcel Groenewegen

Marcel Groenewegen


in Tilburg