Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) is vanwege de ontwikkelingen rondom het corona-virus VERPLAATST van 17-18 april naar 17 september 2020.

7514

TIAFF 2020 op 17 september in het teken van de Rijksbouwmeester  

Door de voortdurende coronacrisis en de daarmee gepaard gaande maatregelen past TIAFF (Tilburg Architectuur Film festival) haar programmering voor 2020 aan. Op donderdagavond 17 september vertoont TIAFF de première van de documentaire De Rijksbouwmeester. Voorafgaand aan de première vindt een panelgesprek plaats met o.a. Floris Alkemade en Elma van Boxel (ZUS). Het gesprek en de film zijn vanaf 19.30 uur via een livestream te volgen. Kaarten zijn vanaf 1 september te koop via cinecitta.nl.

Include/Exclude

De stad is hot, overal ter wereld verhuizen mensen massaal naar steden en plots was daar een hardnekkig virus dat het stedelijk leven tot stilstand bracht. Het succes van de stad is gebaseerd op nabijheid van en interactie tussen mensen. En precies het omgekeerde is nodig om het virus te bestrijden. Ineens zijn de meest publieke plekken een bedreiging voor de volksgezondheid en veiligheid. 

In zijn periode als Rijksbouwmeester stelde Floris Alkemade de sociale agenda rondom architectuur en de stad centraal. Filmmaker André de Laat maakte de afgelopen vijf jaar een portret van de Rijksbouwmeester. Zijn film gaat op 17 september tijdens de TIAFF Live(stream) in première. Voorafgaand aan de première vindt een panelgesprek plaats met o.a. Floris Alkemade en Elma van Boxel, onder leiding van Saskia van Stein. Het panel gaat in op de rol van ontwerp bij maatschappelijke vragen, zoals inclusie/exclusie.

Waar ga je deze avond zien?
TIAFF organiseert een livestream zodat alle geïnteresseerden live het gesprek en de première van de film thuis kunnen volgen. Als de situatie het toelaat is er een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar om de avond op 17 september in filmhuis Cinecitta bij te wonen. Kaarten voor zowel Cinecitta als de livestream thuis kosten 8,00 en zijn vanaf 1 september te koop via cinecitta.nl. 

TIAFF werkt ook samen met de Architectuurcentrum Eindhoven (ACE) en Natlab, Bosch Architectuur Initiatief (BAI) en stichting Breda Landschap Architectuur en Stedenbouw (BLASt). De livestream is daarmee te volgen op locatie in Eindhoven, ’s-Hertogenbosch of Breda. Voor locaties en kaartverkoop daartoe zie de websites van respectievelijk de architectuurcentra ACE (Eindhoven), BAI (’s-Hertogenbosch) en BLASt (Breda).  

‘Models and Ruins’
Het oorspronkelijke thema voor 2020, - ‘Models and Ruins’ in relatie tot de ontwikkeling van de gebouwde omgeving - blijft voor TIAFF een interessante vraagstelling om te verkennen.  Dit programma zal in aangescherpte vorm vertoond worden tijdens TIAFF, editie april 2021. TIAFF is blij met het begrip en de flexibiliteit bij degenen die hun bijdrage voor dit jaar hadden toegezegd. Bezoekers die voor april dit jaar kaarten hebben gekocht, krijgen voor zover contactgegevens bekend zijn bij de organisatie bericht over de mogelijkheden rondom restitutie. Degenen die hun contactgegevens niet hebben achtergelaten, kunnen een mail sturen naar info@tiaff.nl

De kaartverkoop via TIAFF en via de website van Cinecitta
Tickets: 8,00 euro. Aanvang film/gesprek: 19:30. 
Locatie: Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg.

het volledige programma en kaartverkoop

Stichting TIAFF