Twee dagen vol tips & tricks, inspirerende masterclasses, bijzondere filmvertoningen en ontmoetings- en netwerkmomenten. @Natlab, @BROET, @Playgrounds, @Kunstloc Brabant/KONKAV, @Docwerk en @Van Osch Films bundelen hun krachten voor de eerste editie van de nieuwe Industry Days voor filmprofessionals, in Eindhoven!

12496

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei 2022 staat Natlab in Eindhoven in het teken van feit en fictie in film. We verkennen de vervagende grenzen tussen filmdisciplines, het ethisch handelen van filmmakers en opkomende technieken en hybride vertelvormen: ontwikkelingen die invloed hebben op het filmlandschap en de manier waarop makers verhalen vertellen.

meer info

Deze Industry Days zijn voortgekomen uit en borduren voort op de Doc Industry Day op het voormalige Docfeed-festival en de Makersday van het Eindhoven Film Festival.

Hieronder 2 programmaonderdelen die wij vanuit KONKAV organiseren, en waar een beperkte capaciteit geldt. 

zie hier het volledige programma

KONKAV connects: ontbijt-speeddates (nog enkele plekken beschikbaar)

za 21 mei: inloop 9:30, speeddates 10:00-11:30

Dag twee van Telling Stories begint met speeddates, georganiseerd door KONKAV. Met wie wil jij een beschuitje eten? Ga in 10 minuten 1-op-1 in gesprek met verschillende initiatieven, zoals fondsen en platforms. KONKAV serveert het ontbijt!

Met de volgende partijen kun je in gesprek:

  • Omroep Brabant | Arthur Marres 

Ga in gesprek met producent Arthur van Omroep Brabant over documentaires, events en andere producties. Je mag hem ook je eigen ideeën pitchen. Hij hoort graag frisse, nieuwe ideeën en verrassende formats van makers die ze kunnen helpen en coachen, maar die ze ook zelf kunnen produceren. Omroep Brabant is meer op zoek naar series (minimaal 8 afleveringen, 10-12 min per aflevering) dan losse av-producties. Al hun programma's moeten een duidelijke Brabantse link hebben en een brede doelgroep aanspreken.

  • Nederlands Filmfonds | Absaline Hehakaya

Ga met Absaline in gesprek over de regelingen van het Nederlands Filmfonds voor korte film (WildCards, Shorts) of de vernieuwende regelingen, zoals Immerse\Interact, LowBudget, De Verbeelding en Cyper Cinema. Ook als je last hebt van ‘fondsangst’, mag je haar al je vragen stellen.

  • CineSud & Screent Talent NL | Selin Sen

Bevraag Selin CineSud over de beschikbare trainingstrajecten voor talenten in Nederland en over lokale en regionale financieringsmogelijkheden voor je film. CineSud is ook kartrekker en aanjager van Screen Talent NL, een netwerk van talent- en productiehubs in Nederland dat de mogelijkheden voor filmmakers uit 'de regio' vergroot. 

  • Kunstloc Brabant & KONKAV | Iduna van de Ven

Iduna vertelt je graag wat Kunstloc Brabant en filmplatform KONKAV voor je kan betekenen op het gebied van onder meer netwerk, talentontwikkeling, ontwikkeling beroepspraktijk, financiering. Ook kan ze feedback geven op je filmplan/idee. 

  • Scriptbank | Maarten Almekinders

Scriptbank is altijd op zoek naar schrijftalent voor producenten, zenders en streamers. Je moet al wel wat stappen hebben gezet als schrijver, maar niet per se als scenarist. Maarten komt graag in contact met schrijvers voor films en televisieseries met nieuwe, originele, authentieke, diverse stemmen en perspectieven. Ook kan je met hem in gesprek over de activiteiten van Scriptbank, zoals De Proeftuin.

  • New Producers Academy & NPO-fonds | Yassin Karmoudi

Stel Yassin van de New Producers Academy al je vragen rondom je aspiratie om te produceren. Ook kun je met hem in gesprek over de talentregelingen van het NPO-fonds, zoals de Team Up-regeling. 

Geef je deelname plus voorkeur voor gesprekspartners (je top 2 + 1 reserve) uiterlijk 15 mei door via info@konkav.nl en we plannen je voor twee gesprekken in. 

Voor deelname aan deze speeddates heb je een dagticket of combiticket nodig voor Telling Stories.

tickets Telling Stories

KONKAV connects: New Writers Meet-up (vol)

za 21 mei: 14:00-16:30

Ben je een schrijver en heb je een plan voor een televisieserie? Bespreek je plan met Scriptbank tijdens de New Writers Meet-up. In een kleine groep bespreken we een eerste opzet (2-pager) van een televisieserie. Deelnemers lezen ook elkaars plannen en bereiden feedback voor. Leer van de professionals van Scriptbank en van elkaar en ontmoet andere schrijftalenten.

Er is plaats voor maximaal 6 schrijvers. Meld je uiterlijk 10 mei aan bij info@konkav.nl, zonder plan maar met CV. We zoeken naar een aantal getalenteerde deelnemers die een gelijkgezinde en gebalanceerde groep kunnen vormen. Als je geselecteerd wordt, krijg je circa een week voorafgaand verdere instructies van Scriptbank over de Meet-up en over de aan te leveren opzet (2-pager). 

Voor deelname aan deze Meet-up heb je een dagticket of combiticket nodig voor Telling Stories.

tickets Telling Stories

15816
Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant