Elke maand ontvangen Coen en Ruut verschillende film- en televisiemakers. Aan de hand van scènes uit hun recente werk geven ze een inkijkje in hun creatieve proces en persoonlijke motieven. Op 22 mei ontvangen Coen en Ruut in Filmpraat Boris Paval Conen en Sanne Kortooms. 

Te gast op 22 mei

Te gast is Boris Paval Conen. Scriptschrijver, regisseur en beeldhouwer, Boris is het allemaal. In zijn films is hij vaak opvallend maatschappelijk en zelfs politiek geëngageerd. Terwijl zijn kunstwerken vooral het individu tonen, bevroren in een haast alledaagse situatie. Zijn nieuwste film “Laatste Ronde” ligt wat dat betreft dichterbij zijn beeldhouwwerken dan zijn eerdere films. In het gesprek gaat Boris dieper in op zijn wens om als maker die kwetsbare individuele momenten te vangen. In film en in houten beelden.

Ook te gast is Sanne Kortooms. Na een aantal korte films en documentaires debuteert ze met haar lange documentaire Bewariërs. In co-regie met Timon Moll vertelt ze over de complexe situatie van de Joodse gemeenschap die na de Holocaust terugkeerden naar huis. Daar ontdekten ze dat de bezittingen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden achtergelaten bij niet-Joodse bekenden voor bewaring, onvindbaar waren of niet meer werden teruggegeven.

In het gesprek gaan we in op haar veelzijdigheid als regisseur. Van korte film tot televisieserie en documentaires. En ze vertelt over haar onderzoek naar de mensen achter de voorwerpen in Bewariërs en hoe ze de balans heeft geprobeerd te behouden tussen de vele persoonlijke verhalen en de kille feiten.

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant