Op 17 april ontvangen Coen en Ruut in Filmpraat twee bijzondere gasten. Dit keer geen filmmakers, maar twee fotografen, Maarten Slagboom en zijn dochter Billie. Ook te gast is Juliette Dominicus. Afgelopen jaar werd ze door het Financieel Dagblad bestempeld als Talent of the Year met haar documentaire Indisch Zwijgen. 

Maarten en Billie Slagboom

Maarten Slagboom en zijn dochter Billie bezochten de afgelopen jaren vele klassieke filmlocaties en fotografeerden deze. Het boek, met als titel Sleutelscènes, bestaat uit een selectie foto's en essays en is zowel een ode aan de filmkunst als een verkenning van de manier waarop we in verschillende levensfases putten uit verbeeldingskracht.

Het boek wordt officieel op 21 april in Eye Amsterdam gepresenteerd, maar bij Filmpraat wordt een exclusieve sneak peak geboden.

Maarten werkt als programmamaker en eindredacteur voor de VPRO. Hij maakte onder andere Stuk, De Hokjesman en Made in Europe. Billie is student geschiedenis en werkt ook als journalist. Ze publiceerden samen al twee andere fotoboeken.

Maarten en Billie Slagboom

Juliette Dominicus

Ook te gast is Juliette Dominicus. Afgelopen jaar werd ze door het Financieel Dagblad bestempeld als Talent of the Year. Haar documentaire Indisch Zwijgen werd door heel Nederland vertoond. Die vertoningen werden gekoppeld aan een impact programma waarmee bewustzijn over ons koloniale verleden werd aangewakkerd. En over impact maken komt ze vertellen. Hoe zorg je ervoor dat je documentaire meer wordt dan een film? Hoe bouw je doelgroepen op? En hoe zorg je ervoor dat die doelgroepen ook echt betrokken raken bij je film? Aan de hand van scènes uit werk laat ze Juliette zien hoe zij impactproducties ontwikkelt. 

Tickets

Juliette Dominicus
Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant