FILMCAFE #4 - OVER DE FILMLOCATIE & DE FIRST AD & HET ONE WEEK FILM PROJECT 2019

Nieuwe Filmers Filmcafé #4 – wo 24 juli 19:30u – 23:00u Clubzaal Verkadefabriek Den Bosch, gratis.

Over - nooit in de spotlights maar onmisbaar voor film; de locatiescout, de locatiemanager en de opnameleider & Het One Week Film project 2019 met de winnaar van 2018 -

In NIEUWE FILMERS Filmcafé #4, het laatste filmcafé voor de start van de One Week Filmproject [9 t/m 13 aug] ontvangt onze host Pepijn Koolen vijf filmgasten

De spin in het web op de filmset Marjan Lammers, first assistent director en opnameleider van o.a. ‘Oorlogsgeheimen’ ‘Papas Tango’ ‘De Maatschap’ ‘Kamp Holland’ ‘Swipe’ ‘Klokhuis’ en ‘Welkom in de 80-jarige oorlog’ (NTR) en nu net klaar met ‘Jackie en Oopjen’ (jeugdfilm).

Met Benjamin Hendriks praten we over zijn ervaringen als locatiemanager voor films en tv series als ‘Dunkirk’, ‘Lyrebird’ (een Ridley Scott productie), ‘Smeris’  [Tilburg opgenomen], ‘Zwaar verliefd’ [Den Bosch opgenomen], ‘Flikken Maastricht’, ‘Moordvrouw’ en ‘Penoza’.

Gasten i.k.v. van het One Week Film project ‘filmmaken in 5 dagen’ van 9 t/m 13 augustus zijn

Klaas van Eijkeren regisseur, schrijver en producent, van o.a. ‘The Fox’ ‘Patria’ en ‘Infidèle’. Klaas stelt zich voor als algemeen coach van het aankomende One Week Film project 2019.

Jan van Ooijen regisseur, cameraman en winnaar van het One Week Film project 2018 met de film ‘Routes Familières’ én Majorie Brouns over haar werkwijze als first assistent director bij deze winnende film. We sluiten de avond af met vertoning van de film ‘Routes Familières’.

Het filmcafé met een avondvullend programma vindt op 24 juli a.s. plaats in de sfeervolle Clubzaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. De interviews met de filmgasten worden afgewisseld met filmfragmenten en muzikale verrassingen geïnspireerd op filmmuziek door Dj Losse Veter. Interessant voor filmmakers én nieuwsgierige filmliefhebbers, voor een exclusief kijkje achter de schermen van de filmwereld en om in contact te komen met de gedreven filmmakers! Bar is open tijdens het filmcafé, entree is gratis.

De One Week films beleven op 7 september hun feestelijke première tijdens het Nieuwe Filmers Festival in de grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch.

Info over het Filmcafé en het One Week Film project vind je op  www.nieuwefilmers.nl en op facebook.com/nieuwefilmers

Meer info