afbeelding: Inktzwart - @Iris van der Meule

Brabant barst van het talent en dat mag gezien worden. Daarom presenteert Kunstloc Brabant in de expositie Van Hier & Verder | talentontwikkeling in Brabant enkele veelbelovende makers verbonden aan deze provincie. Met op 30 september en 14 oktober Talent Talks, waarin makers zoals illustrator/animator @Tosca van der Weerden en regisseur @Catherina Iosifidis Talks een kijkje geven in de keuken van hun maakproces.

expo

In de expositie Van Hier & Verder | talentontwikkeling in Brabant is het podium van 16 september tot en met 14 november aan enkele veelbelovende makers verbonden aan deze provincie. Sommigen timmeren internationaal aan de weg, anderen staan meer aan het begin van hun loopbaan. De expo toont bijzonder werk dat bestaat uit uiteenlopende kunstvormen; van beeldende kunst tot letteren, van muziek tot theater en van film tot design. 

Tijdens de opening van de expositie op 16 september kun je kennismaken met de makers uit TalentHub Brabant. Ook is er een korte performance van dansgezelschap The100Hands en een literaire voordracht van Elianne van Elderen. De presentatie is in handen van Dion Soethoudt. Ben erbij en geniet van wat hier kiemt en uitwaaiert over Nederland én daarbuiten. 

meer informatie

Pop Up Talent Talks

Op donderdag 30 september en donderdag 14 oktober (20.00 - 21.30) vindt in de Lochal in Tilburg een Pop Up Talent Talk plaats in het kader van de expo Van Hier & Verder. Tijdens de Talent Talks geven makers in een interview-setting een kijkje in de keuken van hun maakproces. Aan de hand van eigen gekozen fragmenten komen we erachter wat de makers inspireert en hoe hun werkproces verloopt.

De Talent Talks is een concept van @Pop Up Cinema, de interviews worden verzorgd door @Meike van Zandvoort.

De programma’s van Pop Up Cinema komen vaak tot stand in samenwerking met een of meerdere partners. In dit geval is dat Kunstloc Brabant. Met de expo Van Hier & Verder toont Kunstloc het talent dat in Brabant groeit en bloeit. Makers uit verschillende disciplines tonen hun werk. Alle deelnemende makers hebben een talentontwikkelingstraject afgelegd binnen het programma TalentHub Brabant.

Talent Talk-gasten donderdag 30 september

Tijdens de deze avond zijn te gast: @Tosca van der Weerden (talenthub Next), Abee (Music hub Brabant) en Bram van Helden (talenthub PLAN). 

Over Tosca:

In het werk van illustrator en animator Tosca van der Weerden staan vaak onverschrokken vrouwen centraal. Kijkers geven vaak aan dat ze zich gesterkt voelen door haar werk, en dat het voelt alsof ze in de spiegel kijken. De grafische karakters inspireren om je uit te spreken over waar je voor staat. Het is een kwaliteit die is opgemerkt door verschillende organisaties, waaronder Amnesty International.

Naast haar werk als illustrator, animator en het runnen van een Etsy-winkel, werkt Tosca als docent-assistent / producer op de kunstacademie AKV | St. Joost, dezelfde academie als waar ze illustratie studeerde voordat ze er in 2018 haar master in animatie behaalde.

Tosca volgt het talentontwikkelingstraject Next. “Ze onderzoekt en bevraagt urgente en actuele thematieken als gender- en diversiteitskwesties op een geheel eigen manier. We zijn ervan overtuigd dat Tosca echt impact kan maken en verandering tot stand kan brengen middels haar werk en haar vraagstelling.”, aldus de partners van talenthub Next.

Reserveer hier je kaarten voor 30 september.

Talent Talk-gasten donderdag 14 oktober

Tijdens de deze avond zijn te gast: @Catherina Iosifidis (talenthub Next), Onias Landveld (talenthub WOLK) en Jing Wang (talenthub Design to Market).

Over Catherina:

Catherina Iosifidis studeerde in 2019 af als regisseur aan de kunstacademie AKV St.Joost. Ze schreef en regisseerde de korte film STER, een fictiefilm waarin ze werkte met dansers en won de St. Joost penning.

Catherina: “Ik ben nu bezig met een nieuwe korte film AMY & MAY. Dit wordt mijn eerste korte film na het afstuderen. Mijn ambitie is om speelfilms te regisseren en te schrijven. Op het moment ben ik ook mijn commercieel portfolio verder aan het ontwikkelen en hoop ik ook commercials en videoclips te mogen regisseren. Catherina volgt op dit moment een traject bij talenthub Next.

Reserveer hier je kaarten voor 14 oktober.

TalentHub Brabant

In Brabant wordt op een unieke manier samengewerkt aan de ontwikkeling van creatief toptalent. Alle kunstenaars in de expositie zijn verbonden aan een van de zeven ‘talenthubs’ van het programma TalentHub Brabant van de provincie Noord-Brabant en Kunstloc Brabant. Binnen TalentHub Brabant werken presentatie-instellingen, podia, festivals en andere ondersteunende instellingen samen met meer dan honderd talenten. Zo bouwen ze gezamenlijk aan een goed klimaat voor jonge veelbelovende makers in Brabant.

meer informatie

Janneke van Laar

Kunstloc Brabant