DOC Industry Day 2020

Ben jij gek op documentaires? Gaat je hart sneller kloppen van een prikkelend, origineel verhaal? En ben je nieuwsgierig naar de recente ontwikkelingen op documentairegebied? Kom dan naar de DOC Industry Day op vrijdag 14 februari tijdens documentairefestival DOCfeed in LAB-1 Eindhoven.

De documentairewereld staat nooit stil. En dat is maar goed ook. Het groeit en bloeit op innovatieve manieren door talentvolle makers. Tijdens de vierde editie van de DOC Industry Day staan we stil bij de vraag: wat zijn de ontwikkelingen in de documentairesector en hoe kunnen talentontwikkelingstrajecten daar op aansluiten?

We richten de spreekwoordelijke schijnwerper op de noodzaak van talentontwikkeling, het aanscherpen van je talent en de verschillende talentontwikkelingstrajecten die daarbij kunnen helpen. Op de DOC Industry Day wordt diverse talentontwikkelingstrajecten een podium geboden om anderen te inspireren en enthousiasmeren. Denk hierbij aan VPRO Dorst, IDFAcademy en Teledoc Campus, maar ook het programma Next | Docu van Talenthub Brabant. Zij presenteren en pitchen hun nieuwste visie. We kijken naar wat de toekomst jonge makers kan bieden door een dialoog met elkaar aan te gaan. De dag biedt een uitstekende mogelijkheid om andere makers en producenten op een informele manier te ontmoeten.

Aan gasten als veelvoudig prijswinnaar John Appel (onder andere bekend van zijn documentaire ‘Zij gelooft in mij’), Suzanne van Voorst (Nederlands Filmfonds en Teledoc Campus), Paul Pauwels (voormalig hoofd European Documentary Network) en Margit Balogh (hoofd documentaire EO) kun je al je vragen kwijt. Het wordt een dag vol tips & tricks, inspirerende masterclasses, bijzondere filmvertoningen en interessante Q&A’s.

De DOC Industry Day is voor iedereen toegankelijk. De DOC Industry Day is een samenwerking tussen DOCfeed, KONKAV, Docwerk en Van Osch Films. De DOC Industry Day is tot stand gekomen met steun van het Nederlandse Filmfonds.

meer informatie en tickets

7037

KONKAV connects: speeddates (16:00-17:30)

For text in English, click here

Waar kan je terecht als audiovisueel talent? In zes rondes van tien minuten laten we in het middagprogramma van de DOC Industry Day filmmakers kennismaken met de experts op dit gebied en is er gelegenheid om te vertellen over je project.

Gesprekken kunnen in het Engels of Nederlands worden gevoerd. Aanmelden is verplicht. De speeddates zijn onderdeel van de DOC Industry Day, je hebt daarom een DID-ticket nodig om deel te mogen nemen. 

Met de volgende experts kun je in gesprek:

  1. Van Osch Films | Frank van Osch Van Osch Films is het documentaireproductiebedrijf uit Den Bosch van filmmaker Frank Van Osch. Het bedrijf produceerde onder meer de succesvolle documentaire Boer Peer (regie: Daan Jongbloed). Frank regisseerde en produceerde ook de openingsfilm van Docfeed: RK Veulpoepers BV. Werkervaringsplek Docwerk is eveneens onderdeel van Van Osch Films, waarbij afgestudeerden op een film-, media-, journalistieke- of vormgevingsopleiding werkervaring kunnen opdoen in programmamaken en documentaire film. De content wordt uitgezonden in het programma Art Dept. op NPO2Extra. Ga met Frank in gesprek over filmproductie, filmfinanciering of over Docwerk.
  2. Kunstloc Brabant | Luc Begas Als kennis- en uitvoeringsorganisatie voor Noord-Brabant werkt Kunstloc Brabant aan het versterken van kunst en cultuur. Dit doen ze door de betekenis van kunst en cultuur voor onze samenleving zichtbaar te maken, de weerbaarheid van de culturele sector te vergroten, cultuureducatie in en om de school mede vorm te geven en door overheden te adviseren over kunst- en cultuurbeleid. Kunstloc introduceerde onder meer de Talenthub Brabant en av-platform KONKAV. Welke mogelijkheden voor (film)makers op het gebied van financiering, advies en andere ondersteuning biedt Kunstloc?
  3. VERS | Sterre de Jong Sterre de Jong is producent voor documentaire en filmfestivals en werkt o.a. als coördinator voor VERS. VERS zet zich in voor beeldmakers in Nederland die in de eerste tien jaar van hun carrière op zoek zijn naar uitbreiding van hun netwerk, verdieping en verbreding van kennis en profilering van hun werk binnen de AV-sector. Zo organiseren zij maandelijks de VERS Avond, zijn ze aanwezig op belangrijke branche-evenementen, publiceren zij artikelen en interviews online en in het VERS magazine en hosten zij ieder jaar de VERS Awards, waar prijzengeld aan nieuwe makers worden uitgereikt. Ga met Sterre in gesprek over filmproductie of over de mogelijkheden binnen VERS.
  4. John Appel Filmmaker John Appel maakte zijn eerste lange documentaire in 1993. De doorbraak kwam met André Hazes – She Believes in Me, dat tijdens IDFA 1999 de Joris Ivens Award voor Best Feature Length Documentary won en in Nederland een grote bioscoophit werd. Zijn persoonlijke film The Player (over de goklust van zijn vader) werd een groot internationaal succes, o.a. bekroond met de IDFA Award 2009 voor Best Dutch Feature Length Documentary. Zijn meest recente film Once the dust settles (een drieluik over iconische rampplekken) komt eind februari in de bioscoop. John is coach van beginnende en gevorderde filmmakers en is als mentor actief in workshops van onder meer Binger Doc Lab, de Filmacademie, IDFA, Aristoteles Workshop (Roemenië) en Close Up (Midden-Oosten). Hij werkt ook als cameraman. Met John kan je in gesprek over je ontwikkeling in (documentaire) regie.
  5. European Documentary Network | Laimis Zelnys Het EDN is een Europees netwerk voor zowel beginnende als ervaren documentairemakers, brengen makers in contact met fondsen en zorgen voor financieringsmogelijkheden. Ook biedt het EDN advies op het gebied van distributie bij het ontwikkelen van je idee of verhaal, en hoe je dit het beste kan dat pitchen aan een potentiële sales agent en/of distributeur. Wat kan het EDN voor jou betekenen?
  6. Paul Pauwels Paul Pauwels was jarenlang directeur van het European Documentary Netwerk en is vandaag de dag onafhankelijk expert met ervaring in internationale productie en opleiding met een heldere kijk op de potentie van een idee en de artistieke kwaliteiten ervan. Schuif bij Paul aan voor raad in verband met het idee, de ontwikkeling en de financiering van documentaires.
  7. VPRO Dorst | Nynke Jurgens Dorst is het jonge ontwikkellab van de VPRO. Getalenteerde jonge makers tussen de 18 en 34 ontwikkelen hier hun programma-ideeën en zichzelf. Bij Dorst krijgen makers de vrijheid om op hun manier verhalen te vertellen en nieuwe programmavormen te proberen. Ga met Nynke in gesprek om meer te weten te komen over de mogelijkheden bij VPRO Dorst.
  8. Copper Views | Ilja Kok Het Bredase (documentaire-)filmproductiebedrijf Copper Views van Ilja Kok maakt culturele en maatschappelijke documentaires om kwesties aan te kaarten en discussies op te roepen in de (internationale) samenleving. Copper Views draagt met de eigen producties bij aan het doorbreken van vooroordelen, stereotype beeldvorming en aan beter (onderling) begrip. Ga met oprichter en producent Ilja in gesprek over filmproductie en het maken van impact met je film.
  9. CineCrowd | Brandi van de Mortel CineCrowd is het crowdfundingplatform specifiek voor audiovisuele producties. Wat betekent het om de financiering van je film (deels) via crowdfunding bij elkaar te krijgen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Leg je project dan tijdens de speeddates bij ze voor!
  10. IDFAcademy | Dymme Plomp & Meike Statema Om nieuw talent te stimuleren en producties op hoog niveau te bevorderen, organiseert IDFA ieder jaar trainingsprogramma's voor opkomend filmtalent. Het ZappDoc LAB en de IDFAcademy & NPO Fonds Workshop zijn voor Nederlandstalige deelnemers. IDFAcademy Summer School in juli en IDFAcademy tijdens IDFA in november richten zich op internationale deelnemers, maar staan ook open voor Nederlands filmtalent. DocLab Academy is een programma voor nieuwe makers op het gebied van interactieve media en documentaire-storytelling. Heb je vragen over IDFAcademy? Schuif aan bij Dymme en Meike.
  11. CineSud | Guido Franken CineSud is de filmhub voor talent en industry professionals in het hart van Nederland, België en Duitsland. CineSud organiseert industry events, filmlabs, festivals en (co)produceert jaarlijks tussen de 5 en 10 korte films. Naast allerlei trainings- en netwerkmogelijkheden, helpt CineSud filmmakers door productiegelden te werven en initiëren. Sinds haar oprichting in 2011 heeft CineSud een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van talentontwikkeling. Ga met Guido in gesprek over wat CineSud voor jou zou kunnen betekenen. Guido is tevens directeur van de Limburg Film Office, welke de Limburg Film Commission en het Limburg Film Fonds onder zich heeft.

Meer weten of aanmelden? Stuur een bericht naar info@konkav.nl

Kunstloc Brabant Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant